Cheesecake με χαμηλούς υδατάνθρακες

12
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Κεράσματα
Συστατικά : ION Dark με στέβια, κρέμα γάλακτος, αβγά, κρέμα τυριού, αλάτι, αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας, βανίλια, βούτυρο, γάλα, γάλα φυτικό, γιαούρτι, baking powder, ερυθριτόλη
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Cheesecake με χαμηλούς υδατάνθρακες

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη βάση
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 60 γρ. αλεύρι καρύδας
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 160 γρ. ερυθριτόλη σε σκόνη
- 2 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 180 γρ. γάλα ή γάλα φυτικό
- Για την κρέμα τυριού
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 160 γρ. ερυθριτόλη (ή στέβια και ερυθριτόλη ή άλλο υποκατάστατο της αρεσκείας σας) σε σκόνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. γιαούρτι
- Για τη σως σοκολάτας
- 180 γρ. ΙΟΝ Dark κλασική με στέβια
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
- 1.Για τη βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.
- 2.Βουτυρώνουμε τον πάτο και τις πλευρές μιας αποσπώμενης φόρμας 22- 24 εκ.
- 3.Κοσκινίζουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το αλεύρι καρύδας και το baking powder σε ένα μπωλ.
- 4.Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με την ερυθριτόλη να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και το εκχύλισμα βανίλιας.
- 5.Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- 6.Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι το κέντρο της φόρμας να έχει σταθεροποιηθεί και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
- 7.Για την κρέμα τυριού: Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 C.
- 8.Σε μίξερ χτυπάμε το τυρί με το εκχύλισμα βανίλιας και την ερυθριτόλη μέχρι να αφρατέψει.
- 9.Σε μπωλ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε στο μείγμα τυριού.
- 10.Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- 11.Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- 12.Για τη σως σοκολάτας: Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει.
- 13.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- 14.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- 15.Περιχύνουμε το cheesecake με τη σως και σερβίρουμε.
Cheesecake με χαμηλούς υδατάνθρακες
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή