×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Cheesecake με μαρμελάδα κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα


Cheesecake με μαρμελάδα κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Cheesecake με μαρμελάδα κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Cheesecake με μαρμελάδα κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα
  • 120 γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 50 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
  • Για την μαρμελάδα καστανό
  • 500 γρ. κάστανα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κλωναράκι βανίλια
  • 1 σφηνάκι ρούμι μαύρο ή κονιάκ
Μέθοδος
  • 1.Για τη βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.
  • 2.Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι, πιέζοντάς το πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 10 λεπτά να παγώσει καλά.
  • 3.Για την κρέμα: Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • 4.Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος ρευστή.
  • 5.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • 6.Ρίχνουμε την λευκή κουβερτούρα και ομογενοποιηούμε.
  • 7.Γεμίζουμε το τσέρκι πάνω από το μπισκότο.
  • 8.Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • 9.Για τη μαρμελάδα κάστανο: Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μια χαρακιά στο πλαϊνό μέρος κάθε κάστανου από την κορυφή προς τη βάση.
  • 10.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
  • 11.Προσθέτουμε το αλάτι και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  • 12.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα λίγα-λίγα και με τη μύτη ενός μαχαιριού τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα και τη μαλακή εσωτερική μεμβράνη.
  • 13.Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. νερό, τη ζάχαρη και τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας, μαζί με το κλωναράκι της.
  • 14.Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο.
  • 15.Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα του σιροπιού στον κάδο του μπλέντερ.
  • 16.Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
  • 17.Ενσωματώνουμε τον πουρέ στο υπόλοιπο σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • 18.Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ποτό, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
  • 19.Σερβίρουμε.
Cheesecake με μαρμελάδα κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta