Cheesecake Ψυγείου με Λευκή Σοκολάτα και Λεμόνι

16
240'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : κρέμα τυριού, λεμόνι, μπισκότα βουτύρου, φιστίκια Αιγίνης, αβγά, χυμός λεμονιού, βούτυρο, ζάχαρη, ζελατίνη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, Κορν φλάουερ, κρέμα γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Cheesecake Ψυγείου με Λευκή Σοκολάτα και Λεμόνι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την κρέμα λεμόνι
- 150 ml. χυμό από λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 100 g. ζάχαρη
- 100 g. κoρν φλάουρ
- 1 κρόκο αυγού
- 20 g. βούτυρο
- Για την κρέμα τυριού λευκής σοκολάτας
- 100 ml. κρέμα γάλακτος
- 75 g. κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 200 g. τυρί κρέμα
- 2 g. ζελατίνη σε φύλλα
- Για την βάση
- 50 g. βούτυρο
- 100 g. μπισκότα βουτύρου
- 30 g. φυστίκια Αιγίνης
Μέθοδος
- 1.Η κρέμα λεμόνι: Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα λεμόνι.
- 2.Αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
- 3.Η βάση μπισκότου: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα φυστίκια Αιγίνης, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
- 4.Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα (για κέικ) με αλουμινόχαρτο, αφήνουμε τις άκρες να εξέχουν ώστε να ξεφορμάρουμε εύκολα το cheesecake.
- 5.Απλώνουμε το μείγμα και το πιέζουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- 6.Η κρέμα λευκής σοκολάτας: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
- 7.Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, αποσύρουμε και τα φύλλα ζελατίνης, καλά στημένα, προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.
- 8.Κατόπιν ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα στη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας με σύρμα και τέλος τη μισή κρέμα λεμονιού.
- 9.Απλώνουμε την κρέμα επάνω από τη βάση ενώ την υπόλοιπη κρέμα λεμόνι την προσθέτουμε στο τέλος, την απλώνουμε με πιρούνι κάνοντας τυχαίες κινήσεις.
- 10.Τοποθετούμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 4 ώρες.
- 11.Ξεφορμάρουμε και τεμαχίζουμε.
- 12.Tips: – Μπορούμε αντί για λεμόνι να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλι ή κόκκινα φρούτα. – Στην κρέμα λευκής σοκολάτας μπορούμε να προσθέσουμε αρωματικά όπως βανίλια ή μαστίχα.
Cheesecake Ψυγείου με Λευκή Σοκολάτα και Λεμόνι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή