Cheesecake σοκολάτα-μπανάνα με κουβερτούρα γάλακτος patisserie ΙΟΝ

5-7
25'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : άχνη ζάχαρη, φιστίκια αράπικα, βούτυρο, γιαούρτι, δυόσμος, ζελατίνη, ζελέ, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, κρέμα τυριού, μπανάνα, μπισκότα, πορτοκάλι
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Cheesecake σοκολάτα-μπανάνα με κουβερτούρα γάλακτος patisserie ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη βάση
- 320γρ μπισκότα κανέλας
- 70γρ βούτυρο λιωμένο (αλλά όχι ζεστό)
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 20γρ φυστίκια αράπικα χονδροσπασμένα
- Υλικά για την κρέμα
- 180γρ κουβερτούρα γάλακτος patisserie ΙΟΝ
- 180γρ τυρί κρέμα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 1/2 μπανάνα ώριμη λιωμένη με ένα πιρούνι
- 20γρ ζάχαρη άχνη
- 2 φύλλα ζελατίνης μαλακωμένα σε νερό με πάγο
- 200γρ γιαούρτι
- Υλικά για τη διακόσμηση
- Μείγμα για έτοιμο ζελέ μπανάνας
- Μπανάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- Φύλλα δυόσμου
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη.
- 2.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε μπεν μαρί λιώνω την σοκολάτα, μόλις λιώσει προσθέτω την μισή ποσότητα από το τυρί κρέμα και έπειτα τις ζελατίνες. Αφαιρώ από το μπεν μαρί και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός.
- 3.Τοποθετώ το μείγμα στο ψυγείο, και μόλις παγώσει καλά ανακατεύω ξανά καλά με το σύρμα για να φτιάξουμε την υφή της κρέμας. Τοποθετώ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- 4.Διακόσμηση: Ετοιμάζω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήνω να παγώσει. Μόλις είναι έτοιμο κόβω σε ακανόνιστα κυβάκια. Κάνω στρώσεις σε ποτήρια (βάση-κρέμα-ζελέ-μπανάνα-δυόσμος), ή αλλιώς στήνω σε πιάτο όπως στην φωτογραφία. Αν θέλω μπορώ να στρώσω το γλυκό μου σε μια μεγάλη φόρμα με την ίδια διαδικασία.
Cheesecake σοκολάτα-μπανάνα με κουβερτούρα γάλακτος patisserie ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή