Χειροποίητη Nucrema φρούτου με λευκή σοκολάτα

10
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Χειροποίητη Nucrema φρούτου με λευκή σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
- 100 γρ φρέσκες φράουλες
- 20 γρ γάλα
- 30 γρ βούτυρο λιωμένο
- Θα χρειαστούμε επιπλέον : λεκάνη, κουτάλα, κατσαρόλα, βάζο.
Μέθοδος
- 1.Σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε μια λεκάνη και τη τοποθετούμε σε μπεν-μαρί έτσι ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
- 2.Κόβουμε το κοτσάνι από τις φράουλες, τις πλένουμε και τις πολτοποιούμε. Τοποθετούμε το πολτό και το γάλα στη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να βράσουν. Μετά από 2 λεπτά βρασμού αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 3.Ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα μέσα στη λεκάνη με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι τη πλήρη ομογενοποιήση όλων των υλικών.
- 4.Τοποθετούμε σε βάζο της αρεσκείας μας, αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον για να κρυώσει και στη συνέχεια κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε τη nucrema φρούτου στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- 5.Σερβίρουμε κατά βούληση συνοδευτικά με ψωμί της αρεσκείας μας ή φρυγανιές ή παξιμάδια ή κρουασάν (κατά προτίμηση χωρίς γλουτένη).
Χειροποίητη Nucrema φρούτου με λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή