Χιονούλες με λευκή σοκολάτα και καρύδα

20-25
30'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Μπάρες & σνακ
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
31 Μαΐου, 2021
Χιονούλες με λευκή σοκολάτα και καρύδα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 60 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 20 γρ βούτυρο ανάλατο
- 20 γρ καρύδα τριμμένη & 40 γρ καρύδα τριμμένη
Μέθοδος
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα, τεμαχισμένη, σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα, ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο.
- Μόλις πάρουν βράση, τα χύνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
- Περιμένουμε 2-3’ και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
- Ρίχνουμε μέσα τα 20 γρ καρύδας και ανακατεύουμε καλά ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώσπου να σφίξει το μείγμα τόσο ώστε να πλάθεται.
- Βάζουμε τα 40 γρ καρύδας μέσα σε ένα πιατάκι.
- Πλάθουμε μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα στην καρύδα, ώστε να κολλήσει παντού.
- Φυλάμε τις χιονούλες στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, έως και για 1 εβδομάδα.
Χιονούλες με λευκή σοκολάτα και καρύδα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή