Χωρίς Μίξερ! Κέικ Σοκολάτας

3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
3 Μαΐου, 2022
Χωρίς Μίξερ! Κέικ Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για το κέικ
- 250 ml γάλα πλήρες
- 250 ml ζεστό νερό
- 125 ml σπορέλαιο
- 350 γρ. ζάχαρη άχνη
- 90 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεσαία αυγά
- 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κ.γ σόδα
- 1 βανίλια
- 250 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος 36%
Μέθοδος
Εκτέλεση για το κέικ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα μας τα υλικά, εκτός από το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. - Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το νερό.
- Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκανάζ.
- Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, περιχύνουμε με την ζέστη γκανάζ.
Χωρίς Μίξερ! Κέικ Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή