×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα!


Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα!
Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα!
60
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα!

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για τα μπισκότα
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 1 κρόκος
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ κακάο ΙΟΝ
  • Για την επικάλυψη
  • 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας
  • Για την διακόσμηση
  • Ζαχαρωτά και χρωματίστα καραμελάκια
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τα μπισκότα: Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 175.
  • 2.Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μια λαδόκολλα .
  • 3.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking, το κακάο και το αλάτι.
  • 4.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζαχαρη, και χτυπάμε με σύρμα η με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε τον κρόκο και την βανίλια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι και ομογενοποιούμε.
  • 5.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και μεταφέρουμε τη ζύμη μας πάνω. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και την πάνω επιφάνεια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Η ζύμη ειίαι στην αρχή μαλακή, την κανουμε μια μπάλα, αλευρώνουμε τον πλάστρη και αρχίζουμε να ανοίγουμε σε φύλλο. Θα προσθέσετε τόσο αλεύρι όσο να μπορεί η ζυμη να ανοίξει σε φύλλο και να μπορέσετε να κόψετε τα μπισκότα.
  • 6.Κόβουμε τα μπισκότα με ένα τσέρκι χριστουγενιατικο δεντράκι εάν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να το ζωγραφίσετε. Αραδιάζουμε τα μπισκότα στο προετοιμασμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 175 για 10-13 λεπτά. Προσέχετε τα μπισκότα σας από το 10 λεπτό και μετά, γιατί ανάλογα το φούρνο μπορεί να χρειαστούν λιγότερο η περισσότερο. Αρκεί μόνο ένα λεπτό για να καούν καθώς ειναι πολύ λεπτά.
  • 7.Μόλις οι άκρες τους πάρουν σκούρο καφέ χρώμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • 8.Οδηγίες για την ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία.
  • 9.Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και το λιώνουμε με τη διαδικασία του μπεν μαρί.
  • 10.Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 με 2 λεπτά. Ελέγχουμε στο 1 λεπτό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, διότι μπορεί να μην χρειάζεται άλλο ζέσταμα.
  • 11.Αναδεύουμε και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 12.Εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων μπορείτε να το λιώσετε με τη μέθοδο του μπεν μαρί.
  • 13.Μεταφέρουμε το προϊόν σε ενα βαθύ πιάτο.
  • 14.Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στη σοκολάτα (μόνο την πάνω πλευρά) και μετά τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα για να κρυώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
  • 15.Στολίζουμε με ζαχαρωτά.
Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα!
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta