Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα!

60
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Τα γιορτινά μας
Συστατικά : αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, ζάχαρη, ζαχαρωτά, ΙΟΝ Κακάο, καραμέλες, baking powder, ION Patisserie Cover Cream, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα!

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τα μπισκότα
- 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 75 γρ ζάχαρη
- 1 κρόκος
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ κακάο ΙΟΝ
- Για την επικάλυψη
- 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας
- Για την διακόσμηση
- Ζαχαρωτά και χρωματίστα καραμελάκια
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τα μπισκότα: Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 175.
- 2.Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μια λαδόκολλα .
- 3.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking, το κακάο και το αλάτι.
- 4.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζαχαρη, και χτυπάμε με σύρμα η με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε τον κρόκο και την βανίλια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι και ομογενοποιούμε.
- 5.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και μεταφέρουμε τη ζύμη μας πάνω. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και την πάνω επιφάνεια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Η ζύμη ειίαι στην αρχή μαλακή, την κανουμε μια μπάλα, αλευρώνουμε τον πλάστρη και αρχίζουμε να ανοίγουμε σε φύλλο. Θα προσθέσετε τόσο αλεύρι όσο να μπορεί η ζυμη να ανοίξει σε φύλλο και να μπορέσετε να κόψετε τα μπισκότα.
- 6.Κόβουμε τα μπισκότα με ένα τσέρκι χριστουγενιατικο δεντράκι εάν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να το ζωγραφίσετε. Αραδιάζουμε τα μπισκότα στο προετοιμασμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 175 για 10-13 λεπτά. Προσέχετε τα μπισκότα σας από το 10 λεπτό και μετά, γιατί ανάλογα το φούρνο μπορεί να χρειαστούν λιγότερο η περισσότερο. Αρκεί μόνο ένα λεπτό για να καούν καθώς ειναι πολύ λεπτά.
- 7.Μόλις οι άκρες τους πάρουν σκούρο καφέ χρώμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- 8.Οδηγίες για την ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία.
- 9.Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και το λιώνουμε με τη διαδικασία του μπεν μαρί.
- 10.Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 με 2 λεπτά. Ελέγχουμε στο 1 λεπτό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, διότι μπορεί να μην χρειάζεται άλλο ζέσταμα.
- 11.Αναδεύουμε και είναι έτοιμο προς χρήση.
- 12.Εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων μπορείτε να το λιώσετε με τη μέθοδο του μπεν μαρί.
- 13.Μεταφέρουμε το προϊόν σε ενα βαθύ πιάτο.
- 14.Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στη σοκολάτα (μόνο την πάνω πλευρά) και μετά τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα για να κρυώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
- 15.Στολίζουμε με ζαχαρωτά.
Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα!
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή