×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόδεντρο με λευκή σοκολάτα


Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόδεντρο με λευκή σοκολάτα
Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόδεντρο με λευκή σοκολάτα
2
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόδεντρο με λευκή σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την ζύμη πάστα φλώρα θα χρειαστούμε
  • 300 γρ βούτυρο
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ αβγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 400 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ αμύγδαλο άσπρο ανάλατο πούδρα
  • 50 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • Για την χρωματιστή ζαχαρόπαστα θα χρειαστούμε
  • 200 γρ έτοιμη χρωματιστή ζαχαρόπαστα της αρεσκείας μας
  • Για το αβγόγλασο θα χρειαστούμε
  • 30 γρ ασπράδι αβγού (δηλαδή το ασπράδι από 1 τεμάχιο αβγό)
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 5 γρ χυμό λεμονιού
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: μίξερ, σύρμα του μίξερ, ταψάκι.για το φούρνο, αντικολλητικό χαρτί, κουπ-ατ αστεράκια, πλάστη, λεκάνη.
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη πάστα φλώρα: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική λευκή ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αβγά και τις βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • 2.Στο τέλος αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το αμύγδαλο πούδρα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • 3.Στην συνέχεια πλάθουμε για λίγο την ζύμη με το χέρι και ανοίγουμε με τον πλάστη ομοιόμορφα σε πάχος 1 cm περίπου. Κόβουμε με κουπ-ατ αστεράκια σε διάφορα μεγέθη και τα ψήνουμε στους 180 0 C για 20 λεπτά περίπου ανάλογα και το μέγεθος από το κάθε κουλουράκι-αστεράκι. Με την έξοδο από το φούρνο αφήνουμε τα αστεράκια να κρυώσουν.
  • 4.4. Για την χρωματιστή ζαχαρόπαστα : Πλάθουμε στο χέρι την έτοιμη χρωματισμένη ζαχαρόπαστα της επιλογής μας και την ανοίγουμε με το πλάστη σε πάχος 0,5 cm το πολύ. Κόβουμε με κουπ-ατ τα ίδια ακριβώς αστεράκια όπως και προηγουμένως.
  • 5.Για το αβγόγλασο : Τοποθετούμε το ασπράδι μέσα στο κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και το αφήνουμε να ανακατευτεί στην γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου. Τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
  • 6.Σύνθεση γλυκού : Τοποθετούμε πάνω στα αστεράκια-μπισκότα λίγο αυγόγλασο και κολλάμε το αντίστοιχο μέγεθος από ζαχαρόπαστα αστεράκι από πάνω. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα αστεράκια. Τέλος τα στήνουμε σε μορφή πυραμίδας από κάτω προς τα επάνω και από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο.
  • 7.Για το ντεκόρ : Γαρνίρουμε με χωνάκι το αβγόγλασο σε σχέδια της αρεσκείας μας.
Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόδεντρο με λευκή σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta