Χριστουγεννιάτικος κορμός με κακάο ΙΟΝ

10-12
720'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα γιορτινά μας
Συστατικά : ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κονιάκ, μπισκότα, μπισκότα γεμιστά, ION Nucrema, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Χριστουγεννιάτικος κορμός με κακάο ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα με βανίλια
- 2 κ.σ Νucrema ΙΟΝ
- 125 γρ βούτυρο
- 125 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 +1/2 σφηνάκι κονιάκ
- 250 γρ ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
- 250 γρ γάλα
- Για την επικάλυψη
- 60 γρ ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα .
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τον κορμό: Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη. Κάνουμε μπεν μαρί για να λιώσει το βούτυρο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί με τη ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε στην άκρη.
- 2.Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τελειώνουμε με τη μέθοδο του μπεν μαρί. Μόλις σοκολάτα μας λιώσει προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μου κοινοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.
- 3.Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και προσθέτουμε το κονιάκ και την Νucrema ΙΟΝ.
- 4.Προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και τέλος την σοκολάτα με το γάλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί.
- 5.Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα Μπολ και προσθέτουμε μέσα το μείγμα . Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τον κορμό μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
- 6.Αφού περάσουν οι 12 ώρες και ο κορμός μας είναι έτοιμος λιώνουμε την λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο του μπεν μαρί.
- 7.Αφαιρούμε την μεμβράνη. Γυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Και περιχύνουμε με την λιωμένη λευκή σοκολάτα.
- 8.Στολίζουμε το γλυκό μας με δενδρολίβανο και γκι.
Χριστουγεννιάτικος κορμός με κακάο ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή