Cinnamon Rolls με Σοκολάτα

10-12
360'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : αλεύρι, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κανέλα, κρέμα τυριού, αβγά, μαγιά στιγμής, αλάτι, μαύρη ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Cinnamon Rolls με Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη
- 620 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 gr. μαγιά στιγμής
- 65 ml. χλιαρό νερό
- 250 ml. γάλα
- 130 gr. βούτυρο
- 1 αβγό
- 70 gr. ζάχαρη λευκή
- Ελάχιστο αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- Για την γέμιση
- 100 gr. βούτυρο
- 100 gr. ζάχαρη μαύρη, μαλακή
- 1½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 100 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- Για την επικάλυψη
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 100 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά, το χλιαρό νερό, την ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
- 2.Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά.
- 3.Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- 4.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια, το αυγό χτυπημένο και το μείγμα της μαγιάς.
- 5.Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε στο μίξερ για 5 λεπτά, το μείγμα ίσως να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
- 6.Αφήνουμε το μείγμα για 40 λεπτά σε ζεστό σημείο να φουσκώσει και ετοιμάζουμε την γέμιση.
- 7.Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, την κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια και την κανέλα.
- 8.Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 ισόποσα κομμάτια και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε ορθογώνιο και πάχος 1 εκ.
- 9.Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
- 10.Κόβουμε το κάθε ρολό σε φέτες 5 εκ. περίπου και τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και σε κυκλική φορά αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα διπλασιαστούν σε όγκο.
- 11.Αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
- 12.Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- 13.Ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 14.Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τα ρολά κανέλας περιχύνουμε με το γλάσο.
- 15.Διατηρούμε εκτός ψυγείου.
- 16.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λευκή σοκολάτα στην γέμιση ψιλοκομμένη.
Cinnamon Rolls με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή