Cookies με αλεύρι χωρίς γλουτένη, ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

40
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Κεράσματα
Συστατικά : ζάχαρη, ION Patisserie Κουβερτούρα Γάλακτος, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αβγά, αλεύρι, βούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Cookies με αλεύρι χωρίς γλουτένη, ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 80 γρ μαργαρίνη
- 70 γρ βούτυρο
- 250 γρ καστανή ζάχαρη
- 50 γρ αυγό (ή 1 τεμάχιο αυγό)
- 20 γρ κρόκος αυγού (ή ο κρόκος από 1 τεμάχιο)
- 1 γρ αλάτι
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 250 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 5 γρ σόδα σκόνη
- 200 γρ ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 100 γρ ION Patisserie Cover Cream
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κάδος του μίξερ, φτερό του μίξερ, λεκάνη, μαρίζ, σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ ή κουτάλια της σούπας, ταψάκι φούρνου, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος .
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε την μαργαρίνη, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αυγό, το κρόκο το αλάτι και την βανιλλίνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε αρχικά με το φτερό για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και στην συνέχεια για 5 περίπου λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διπλασιαστούν τα υλικά σε σχέση με τον αρχικό τους όγκο.
- 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ το αλεύρι χωρίς γλουτένη και την σόδα και ανακατεύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους πολύ καλά.
- 3.Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική. Ανακατεύομε στο χέρι με μια μαρίζ μέχρι να απλωθεί η σοκολάτα σε όλο το μίγμα.
- 4.Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά έτσι ώστε να τραβήξει το αλεύρι χωρίς γλουτένη σωστά όλα τα υγρά της συνταγής.
- 5.Πλάθουμε με το χέρι μπαλάκια των 20 γρ έκαστο (περίπου) ή κόβουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ (μεγάλο π.χ. Νο 10) ή κόβουμε με 2 κουτάλια της σούπας << βραχάκια>> των 30 γρ γραμμαρίων πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και μέσα στο ταψί. Φροντίζουμε να υπάρχει απόστασή μεταξύ τους (τουλάχιστον 4 cm) για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, γιατί όταν ψήνονται απλώνουν.
- 6.Ψήνουμε στους 180 C για 12 λεπτά περίπου. Με την έξοδο από τον φούρνο τα αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν.
- 7.Για το ντεκόρ βουτάμε τα cookies σε λιωμένο ΙΟΝ Patisserie Cover Cream κατά το ήμισυ.
- 8.Για το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream: Για να ρευστοποιήσουμε το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο.
Cookies με αλεύρι χωρίς γλουτένη, ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή