Crème brûlée με κακάο και μούρα

6
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Crème brûlée με κακάο και μούρα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ γάλα
- 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 7 κρόκους αβγού
- 1 κγ βανίλια
- 60 γρ κακάο ΙΟΝ
- 200 γρ φρέσκα μούρα
- 50 γρ κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 c.
- 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη τη βανίλια και το κακάο. Σε μέτρια φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό. Ανακατεύουμε με σύρμα.
- 3.Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους .
- 4.Βάζουμε στο μπλέντερ τα μούρα με την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε .
- 5.Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος κορδόνι μέσα στα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά .
- 6.Προσθέτουμε τα χτυπημένα μούρα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα .
- 7.Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολάκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του ύψους των μπολ μας.
- 8.Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 100 βαθμούς C.
- 9.Αφού ψηθεί η κρέμα μας τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο.
- 10.Πασπαλίζουμε την κρέμα με ζάχαρη και την καίμε με φλογοβόλο ή την τοποθετούμε στο γκριλ της κουζίνας με την πόρτα ανοιχτή.
- 11.Στολίζουμε με φρέσκα μούρα μύρτιλλα, και κορυφές από δυόσμο.
Crème brûlée με κακάο και μούρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή