×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Cremeux με σοκολάτα γάλακτος και μους με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ


Cremeux με σοκολάτα γάλακτος και μους με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
Cremeux με σοκολάτα γάλακτος και μους με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
6
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Cremeux με σοκολάτα γάλακτος και μους με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το cremeux με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 30 γρ κρόκοι αυγών ( ή από 2 τεμάχια μικρών αυγών τους κρόκους τους)
  • 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 65 γρ γάλα χλιαρό
  • 70 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • 2 γρ φύλλα ζελατίνας
  • 100 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ λιωμένη
  • Για το μους με την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ θα χρειαστούμε :
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 4 γρ φύλλα ζελατίνας
  • 80 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • 220 γρ κρέμα γάλακτος ζωική (σε μορφή χτυπημένης σαντιγί)
  • Για το ζελέ lime θα χρειαστούμε
  • 125 γρ χυμό από lime
  • Ξύσμα από 1 lime
  • 125 γρ νερό
  • 75 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 5 γρ φύλλα ζελατίνας
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κάδο του μίξερ, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Για το cremeux με κουβερτούρα γάλακτος : Τοποθετούμε τους κρόκους μέσα σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και στην συνέχεια την ζωική κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε την λεκάνη σε μπεν- μαρί (σε μέτρια φωτιά) συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να διογκωθούν ελαφρώς. Ταυτόχρονα μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας για 3 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε μέσα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνας μέσα στο χλιαρό μείγμα. Ελέγχουμε την θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 80 C. Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ λιωμένη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών. Σερβίρουμε σε ποτήρια της αρεσκείας μας μέχρι το 1/3 του ποτηριού και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 2.Για το μους με την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ : Τοποθετούμε τα 50 γρ ζωική κρέμα γάλακτος μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα από το μισό λεμόνι. Ταυτόχρονα μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας για 3 λεπτά περίπου. Μόλις το μείγμα βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς και προσθέτουμε την λιωμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών. Αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να κρυώσει. Χτυπάμε τα 220 γρ ζωικής κρέμας γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε μορφή μισοχτυπημένης σαντιγί (σαν γιαούρτι). Τέλος προσθέτουμε το κρύο αλλά ρευστό μείγμα μέσα στην μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών. Σερβίρουμε στα ποτήρια με το cremeux γάλακτος στο 1/3 του ποτηριού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 3.Για το ζελέ lime : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το χυμό lime, το ξύσμα lime, το νερό και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα και βράζουμε για 1 λεπτό. Ταυτόχρονα μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας για 3 λεπτά περίπου. Μόλις το μείγμα βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν εντελώς τα φύλλα ζελατίνας. Αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου να γίνει το μείγμα χλιαρό και σερβίρουμε στην επιφάνεια από τα ποτήρια με το cremeux κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ και μους λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ και σε πάχος 0,5 cm περίπου. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Cremeux με σοκολάτα γάλακτος και μους με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta