Cupcakes με γιαούρτι, με γέμιση κρέμα και επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

20-25
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Κεράσματα
Συστατικά : βανίλια, βούτυρο, γάλα, γιαούρτι, ζάχαρη, Κορν φλάουερ, baking powder, κρυσταλλική ζάχαρη, ION Patisserie Cover Cream, αβγά, αλάτι, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Cupcakes με γιαούρτι, με γέμιση κρέμα και επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τα cupcakes
- 270 γραμ. βούτυρο
- 150 γραμ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 155 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Μισή πρέζα αλάτι
- 105 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
- Υλικά για την κρέμα
- 3 κρόκους
- 450 γραμ. γάλα
- 60 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γραμ. κορν φλάουρ
- Μισή πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- Για την επικάλυψη
- 1 συσκευασία ION Patisserie Cover Cream
Μέθοδος
- 1.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια, και τα αυγά ένα τη φορά χτυπάμε και αφήνουμε να απορροφηθεί και μετά προσθέτουμε το επόμενο συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν .
- 2.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το μπολ με τα στέρεα στον κάδο του μίξερ καί προσθέτουμε καί το γιαούρτι ομογενοποιούμε.
- 3.Σε ένα ταψάκι με θήκες για cupcakes βάζουμε χάρτινες θήκες και τις γεμίζουμε κατά τα τρία τέταρτα διότι το μίγμα θα φουσκώσει.
- 4.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά.
- 5.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα.
- 6.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά.
- 7.Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια και μόλις εμφανιστούν φουσκάλες κατεβάζουμε τη φωτιά.
- 8.Προσθέτουμε το corn flour στο μπολ με τους κρόκους χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα και ρίχνουμε κορδόνι το μισό γάλα. Ομογενοποιούμε και επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι.
- 9.Σε μέτρια φωτιά συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρέμα. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Αφού κρυώσει το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με πολύ λεπτή μύτη διότι έτσι θα γεμίζουμε τα cupcakes μας.
- 10.Τρυπάμε τα cupcakes μας στο πλάι και τα γεμίζουμε με κρέμα.
- 11.Οδηγίες για ΙΟΝ Patisserie Cover Cream: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία.
- 12.Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων.
- 13.Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στους 450 w για 1 λεπτό.
- 14.Αναδεύουμε και είναι έτοιμο προς χρήση.
- 15.Βουτάμε το πάνω μέρος των cupcakes μας μέσα στη σοκολάτα.
Cupcakes με γιαούρτι, με γέμιση κρέμα και επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή