«Διαφορετικά» cookies με κακάο ΙΟΝ, φουντούκια και goji berries, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά

18
30'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα
Συστατικά : ΙΟΝ Κακάο, σιρόπι σφενδάμου, φουντούκια, baking powder, αβγά, αλάτι, αλεύρι καρύδας, βανίλια, γκότζι μπέρι
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
«Διαφορετικά» cookies με κακάο ΙΟΝ, φουντούκια και goji berries, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 180 γρ. φουντούκια ωμά
- 25 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 85 γρ. αλεύρι καρύδας
- ¼ κ.γ. baking powder
- Μια πρέζα αλάτι
- 4 κ.σ. λάδι καρύδας κρύο
- 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
- 50 γρ. αποξηραμένα goji berries
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα μέτριο ταψί.
- 2.Βάζουμε τα ωμά φουντούκια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να μετατραπούν σε «αλεύρι». Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι καρύδας το baking powder και το αλάτι και χτυπάμε για να αναμιχθούν καλά.
- 3.Αν το λάδι καρύδας είναι σε υγρή μορφή το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε μέχρι να κρυώσει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρθένο λάδι καρύδας που έχει την χαρακτηριστική οσμή της καρύδας ή επεξεργασμένο που του έχει αφαιρεθεί η οσμή. Προσθέτουμε το κρύο λάδι καρύδας και συνεχίζουμε.
- 4.Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, τα αυγά και το απόσταγμα βανίλιας και χτυπάμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- 5.Προσθέτουμε τα goji berries και χτυπάμε απλώς για να αναμειχθούν στο μείγμα. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
- 6.Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που προετοιμάσαμε. Θα είναι περίπου 18 cookies. Με υγρά δάχτυλα ισιώνουμε απαλά την επιφάνεια από τα cookies και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Καθώς κρυώνουν τα cookies θα στερεοποιηθούν. Τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν.
- 7.Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε ωμά φουντούκια για πιο ελαφριά γεύση. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο αλεύρι καρύδας( 135 γρ. φουντούκια και 130 γρ. αλεύρι καρύδας) για ακόμη πιο ελαφριά γεύση.
- 8.Τα cookies αυτά είναι αρκετά άγλυκα και είναι ιδανικά για περιόδους που κάνουμε διατροφή και θέλουμε ένα εύγευστο σνακ. Μας παρέχουν πρωτείνη από το αυγό και τα φουντούκια και ωφέλιμα για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά από τα φουντούκια, μεταξύ άλλων. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με ένα ποτήρι κρύο γάλα καρύδας.
«Διαφορετικά» cookies με κακάο ΙΟΝ, φουντούκια και goji berries, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή