Δίχρωμα ταρτάκια με λευκή και μαύρη σοκολάτα

12
90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρέμα γάλακτος, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
21 Μαρτίου, 2022
Δίχρωμα ταρτάκια με λευκή και μαύρη σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτά τα διπλά σοκολατένια ταρτάκια θα ικανοποιήσουν και τους φαν της λευκής και τους φαν της μαύρης σοκολάτας – δεν χρειάζεται να τσακώνεστε!
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 95 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
- 40 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 40 γρ αυγό
- 2 γρ αλάτι
- 150 γρ αλεύρι μαλακό
- 100 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 30 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος
φορμάκια για τάρτα
Μέθοδος
Για τη ζύμη:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας και έπειτα σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’ ώστε να ξεκουραστεί.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος περίπου 3 χιλιοστά. Εάν δυσκολευόμαστε, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί ψησίματος.
- Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ λίγο μεγαλύτερο από τα φορμάκια μας, κόβουμε κύκλους ζύμης.
- Γεμίζουμε τα φορμάκια με τη ζύμη και κόβουμε περιμετρικά όση περισσεύει.
- Στρώνουμε επάνω στη ζύμη αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε τα φορμάκια με κεραμικά βαρίδια ή με όσπρια.
- Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμη, ώσπου η ζύμη να στεγνώσει και να ροδίσει.
- Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίσουμε.
Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:
- Τοποθετούμε τη λευκή κουβερτούρα σε ένα μπολ, τεμαχισμένη.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα και τη χύνουμε μέσα στο μπολ.
- Ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα εντελώς λείο μείγμα.
- Γεμίζουμε τα ταρτάκια με τη λευκή σοκολάτα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Λιώνουμε την κλασική κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Βυθίζουμε τη μύτη μιας οδοντογλυφίδας μέσα στη λιωμένη κλασική κουβερτούρα και σχηματίζουμε νερά στην επιφάνεια κάθε τάρτας.
- Τοποθετούμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Στρώνουμε ένα μικρό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
- Με ένα κουταλάκι, παίρνουμε σοκολάτα και δημιουργούμε τα σοκολατένια στολίδια της φωτογραφίας σέρνοντας την ανάποδη πλευρά του κουταλιού πάνω στο χαρτί.
- Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για 30’.
- Για το σερβίρισμα, στολίζουμε τα ταρτάκια με τα σοκολατένια στολίδια.
- Φυλάμε όσα ταρτάκια περισσέψουν στο ψυγείο, μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ως και για 3 μέρες.
Δίχρωμα ταρτάκια με λευκή και μαύρη σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή