Δίχρωμο Κέικ με Nucrema και ΙΟΝ DARK κλασική

8-10
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Dark Κλασική, καρυδόψυχα, μπισκότα digestive, φαρίνα, ION Nucrema, χυμός πορτοκαλιού, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Δίχρωμο Κέικ με Nucrema και ΙΟΝ DARK κλασική

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη σοκολατένια επικάλυψη
- 4 μπισκότα τύπου digestive
- 50 gr. καρυδόψιχα
- 30 gr. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 125gr. ΙΟΝ DARK κλασική
- Για το λευκό κέικ
- 100 gr. ζάχαρη
- 300 gr. αλεύρι φαρίνα
- 3 μεγάλα αυγά
- 100 gr. Nucrema IΟΝ
- 125 ml. γάλα φρέσκο
- 180 gr. βούτυρο
- 125 ml. χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μέθοδος
- 1.Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα.
- 2.Ανακατεύουμε το γάλα με τον χυμό και τα προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα, στο κέντρο ρίχνουμε τη Nucrema και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ανακατεύουμε με τυχαίες κινήσεις από το κέντρο της φόρμα προς τα έξω.
- 3.Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σοκολατένια επικάλυψη.
- 4.Στον επεξεργαστή τροφίμων ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να αναμειχθούν και να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε το κέικ με αυτό το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 180°C για 60 λεπτά περίπου.
- 5.Tips: – Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιου ξηρούς καρπούς θέλουμε ή ακόμη και καρύδα.
Δίχρωμο Κέικ με Nucrema και ΙΟΝ DARK κλασική
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή