Double heart chocolate shuffle με Κουλί φράουλας

4
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Double heart chocolate shuffle με Κουλί φράουλας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το shuffle
- 250 γρ Κουβερτούρα ΙON
- 100 γρ Ζάχαρη
- 80 γρ Αλεύρι
- 150 γρ Βούτυρο
- 3 Αυγά
- Για το κουλί φράουλας (coulis strawberry)
- 400 γρ φράουλας
- 10 γρ ζάχαρη
- Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το σουφλέ: Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο mixer με σύρμα . Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ,με τη διαδικασία του bain Marie . Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα . Βουτυρωνουμε τις φόρμες σε σχήμα καρδιάς πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη τοποθετούμε το μίγμα ,και ψήνουμε σε προθερμασμένο Φούρνο στους 220 για 6 λεπτά!
- 2.Εκτέλεση για το κουλίς: Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βάζουμε στο blender μαζί με τη ζάχαρη . Χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά. Μπορούμε να περάσουμε τη σάλτσα από chinois (σουρωτήρι) για να έχουμε μια πιο βελούδινη υφή .
- 3.Εκτέλεση για τη σάλτσα σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος με τη διαδικασία του Bain Marie .
- 4.Στήσιμο πιάτου: Αλείφουμε το σουφλέ με τη σάλτσα σοκολάτας . Στο κέντρο του πιάτου βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα φράουλα , Τοποθετούμε το σουφλέ απάνω και στολίζουμε το πιάτο μας με βρώσιμα λουλούδια !
Double heart chocolate shuffle με Κουλί φράουλας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή