×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Δροσερό γλυκό με ζελέ, κρέμα και κεράσια


Δροσερό γλυκό με ζελέ, κρέμα και κεράσια
Δροσερό γλυκό με ζελέ, κρέμα και κεράσια
12
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Δροσερό γλυκό με ζελέ, κρέμα και κεράσια

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το παντεσπάνι
  • 60γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 αβγά
  • Για την κρέμα
  • 2000ml φρέσκο γάλα
  • 180γρ. κορν φλάουρ
  • 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κρόκοι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Για το ζελέ
  • 3 φακελάκια ζελέ κεράσι
  • 200γρ. κεράσια καθαρισμένα
Μέθοδος
  • 1.Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • 2.Για το παντεσπάνι, ρίχνουμε σε ένα μπωλ τους κρόκους των αβγών και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 4′ – 5′ μέχρι να ασπρίσουν. Ταυτόχρονα, στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1′ -2′ μέχρι να αφρατέψουν. Ανεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέστε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  • 3.Ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους μέσα στη μαρέγκα και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε κυκλικά κι απαλά από κάτω προς τα πάνω. Προσθέτουμε σταδιακά, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο και λείο μείγμα.
  • 4.Σε ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε το μείγμα, το στρώνουμε με τη σπάτουλα να έχει λεία επιφάνεια και το ψήνουμε για 9′ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.
  • 5.Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 6.Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 ποτήρι του νερού από το γάλα που θα χρησιμοποιήσουμε. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα, ρίχνουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • 7.Αρχίζουμε να συνθέτουμε το γλυκό μας. Βάζουμε το παντεσπάνι σε ένα γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος σαν ταψί, ρίχνουμε την κρέμα στο παντεσπάνι και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
  • 8.Μόλις η κρέμα είναι σταθερή, προσθέτουμε το ζελέ, ρίχνουμε τα κομμάτια από τα κεράσια κι αφήνουμε για 2 ώρες το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να δέσει καλά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Δροσερό γλυκό με ζελέ, κρέμα και κεράσια
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta