Εύκολα Κρουασάν με Nucrema

16
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : αλεύρι για τσουρέκι, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, μαγιά στιγμής, baking powder, ION Nucrema, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Εύκολα Κρουασάν με Nucrema

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη ζύμη
- 520 gr. αλεύρι για τσουρέκια
- 6 gr. μαγιά στιγμής
- ¾ κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 200 ml. γάλα
- 190 gr. βούτυρο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 βανιλλίνη
- Για τη γέμιση
- Nucrema ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Ζεσταίνουμε το γάλα και κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια.
- 2.Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το γάλα, την ζάχαρη, το baking powder και την μαγιά, για 1 λεπτό.
- 3.Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, το αλάτι, την βανιλλίνη και το αλεύρι ζυμώνουμε σύντομα μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη.
- 4.Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 40 λεπτά στο ψυγείο.
- 5.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
- 6.Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ισόποσα κομμάτια, με τον πλάστη ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο.
- 7.Με την ρόδα κοπής κόβουμε σε 8 ισομεγέθη τρίγωνα, ξεκινώντας από την μέση.
- 8.Στην άκρη της μεγάλης πλευράς τοποθετούμε 1 κουταλάκι του γλυκού Nucrema ΙΟΝ, τυλίγουμε και κλείνουμε καλά δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου.
- 9.Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το γάλα και αλείφουμε τα κρουασάν.
- 10.Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 20 λεπτά.
- 11.Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- 12.Tips: – Μπορούμε να γεμίσουμε τα κρουασάν με ένα μείγμα από Nucrema και μαρμελάδα ή με τυρί κρέμα και Nucrema. – Αν θέλουμε μπορούμε να σιροπιάσουμε τα κρουασάν και να πασπαλίσουμε με καρύδι.
Εύκολα Κρουασάν με Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή