Εύκολα ταρτάκια φράουλας

16
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εύκολα ταρτάκια φράουλας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75γρ. ζάχαρη
- 125γρ. βούτυρο
- 1 κρόκος αβγού
- 2 κ.σ. νερό
- ξύσμα λεμονιού
- Για την κρέμα
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό παγωμένο
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- φράουλες φρέσκες
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη και λίγο από το ξύσμα λεμονιού. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε ανακατεύοντας με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη να θυμίζει μεγάλα ψίχουλα.
- 2.Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με τις δύο κουταλιές νερού και αδειάζουμε το υγρό μίγμα σ’ εκείνο του πρώτου μπολ. Ζυμώνουμε ώσπου να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη σε μορφή μπάλας.
- 3.Την κόβουμε σε μικρότερες μπάλες, τις απλώνουμε σε πιτάκια με τα δάχτυλά μας και γεμίζουμε το αντικολλητικό σκεύος που συνήθως ψήνουμε μάφινς και μικρά κέικ.
- 4.Φουρνίζουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, μέχρι οι ζυμαρένιες βάσεις να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν τουλάχιστον για 10 λεπτά.
- 5.Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μία ομογενοποιημένη κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την βάζουμε σε ένα κορνέ και διακοσμούμε τα ταρτάκια μας.
- 6.Κόβουμε τις φράουλες σε μεγάλα κομμάτια και διακοσμούμε τα γλυκά μας.
Εύκολα ταρτάκια φράουλας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή