×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Εύκολες mini μπάρες σοκολάτας με καρύδα


Εύκολες mini μπάρες σοκολάτας με καρύδα
Εύκολες mini μπάρες σοκολάτας με καρύδα
16
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Εύκολες mini μπάρες σοκολάτας με καρύδα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας (creamed coconut)
  • 6 κ.σ. παρθένο λάδι καρύδας
  • 150 γρ. καρύδα αποξηραμενη τριμμένη
  • 3 κ.σ. μέλι ή άλλο φυτικό γλυκαντικό αν θέλουμε να κάνουμε τις μπάρες vegan
Μέθοδος
  • 1.Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
  • 2.Αν κάνει κρύο βάζουμε το σακουλάκι με την κρέμα καρύδας σε ζεστό νερό για να λιώσει και να είναι σε ρευστή μορφή. Σε ζεστό καιρό η κρέμα καρύδας είναι σε ρευστή μορφή.
  • 3.Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα ή κουτάλι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλουμε το κέντρο της καρύδας να είναι πιο ζουμερό προσθέτουμε 2-4 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • 4.Στρώνουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψάκι έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  • 5.Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
  • 6.Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το μείγμα της καρύδας σε 16 κομμάτια κόβοντας ανά 5 εκ. χωρίς να τα μετακινήσουμε.
  • 7.Τοποθετούμε το ταψάκι στην κατάψυξη για να παγώσει το μείγμα για περίπου 2 ώρες ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κατάψυξή μας.
  • 8.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie τοποθετώντας σε γυάλινο ή πήλινο μπωλ πάνω από βραστό νερό.
  • 9.Βουτάμε τα τετράγωνα της καρύδας στη λιωμμένη κουβερτούρα και αφήνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος.
  • 10.Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
  • 11.Διατηρούμε στο ψυγείο ειδικά αν έχει ζεστό καιρό.
Εύκολες mini μπάρες σοκολάτας με καρύδα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta