Εύκολες mini μπάρες σοκολάτας με καρύδα

16
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Εύκολα & απλά
Συστατικά : μέλι, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αλάτι, βανίλια, καρύδα, κρέμα καρύδας, λάδι καρύδας
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Εύκολες mini μπάρες σοκολάτας με καρύδα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 γρ. κρέμα καρύδας (creamed coconut)
- 6 κ.σ. παρθένο λάδι καρύδας
- 150 γρ. καρύδα αποξηραμενη τριμμένη
- 3 κ.σ. μέλι ή άλλο φυτικό γλυκαντικό αν θέλουμε να κάνουμε τις μπάρες vegan
- 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
- 300 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Μέθοδος
- 1.Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
- 2.Αν κάνει κρύο βάζουμε το σακουλάκι με την κρέμα καρύδας σε ζεστό νερό για να λιώσει και να είναι σε ρευστή μορφή. Σε ζεστό καιρό η κρέμα καρύδας είναι σε ρευστή μορφή.
- 3.Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα ή κουτάλι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλουμε το κέντρο της καρύδας να είναι πιο ζουμερό προσθέτουμε 2-4 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε καλά.
- 4.Στρώνουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψάκι έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- 5.Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
- 6.Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το μείγμα της καρύδας σε 16 κομμάτια κόβοντας ανά 5 εκ. χωρίς να τα μετακινήσουμε.
- 7.Τοποθετούμε το ταψάκι στην κατάψυξη για να παγώσει το μείγμα για περίπου 2 ώρες ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κατάψυξή μας.
- 8.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie τοποθετώντας σε γυάλινο ή πήλινο μπωλ πάνω από βραστό νερό.
- 9.Βουτάμε τα τετράγωνα της καρύδας στη λιωμμένη κουβερτούρα και αφήνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος.
- 10.Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
- 11.Διατηρούμε στο ψυγείο ειδικά αν έχει ζεστό καιρό.
Εύκολες mini μπάρες σοκολάτας με καρύδα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή