×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Εύκολη μους σοκολάτας χωρίς λακτόζη και ζάχαρη


Εύκολη μους σοκολάτας χωρίς λακτόζη και ζάχαρη
Εύκολη μους σοκολάτας χωρίς λακτόζη και ζάχαρη
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μάγδα Γοδόση

Εύκολη μους σοκολάτας χωρίς λακτόζη και ζάχαρη

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 450 γρ. silken tofu
  • 225 γρ. ION Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1-2 πρέζες σκόνη τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερό είναι)
  • 75 γρ. σιρόπι από στέβια
  • Για το σιρόπι
  • 150 γρ. νερό
  • 40 γρ. στέβια σε σκόνη
  • Για το σερβίρισμα
  • Σπόρους από 1 μικρό ρόδι
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το σιρόπι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 150 γρ. νερό και 50 γρ. στέβια. Ανακατεύουμε να λιώσει η στέβια, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • 2.Για τη μους: Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  • 3.Σε μπλέντερ τοποθετούμε το silken tofu αφού το έχουμε στραγγίσει.
  • 4.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το σιρόπι και τη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • 5.Βάζουμε το μείγμα σε μπωλάκια ή ποτηράκια και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να πήξει.
  • 6.Σερβίρουμε με σπόρους από ρόδι.
  • 7.Προτιμήστε το silken tofu (σε σχέση με το firm tofu) γιατί θα δώσει μια πραγματικά κρεμώδη υφή. Το βρίσκετε σε καταστήματα με βιολογικά καθώς και σε καταστήματα πώλησης κινέζικων τροφίμων. Το tofu παράγεται από σόγια και είναι άγευστο.
  • 8.Χρησιμοποιούμε μόνο τα 75 γρ. από το σιρόπι με στέβια και μπορούμε να διατηρήσουμε το υπόλοιπο σε ένα βαζάκι για να το χρησιμοποιήσουμε π.χ. σε μια ζεστή σοκολάτα.
  • 9.Προτιμάμε στέβια που δεν είναι αναμεμιγμένη με ζάχαρη για λιγότερες θερμίδες.
Εύκολη μους σοκολάτας χωρίς λακτόζη και ζάχαρη
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta