Εύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

16
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : ζάχαρη, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Dark με στέβια, ΙΟΝ Κακάο, κρέμα γάλακτος, στέβια, φαρίνα χωρίς γλουτένη, αβγά, γάλα
Εύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κέικ
- 250 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
- 75 γρ. ΙΟΝ Κακάο
- 300 γρ. ζάχαρη (ή μισή ζάχαρη μισή στέβια)
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 ml ηλιέλαιο
- 200 ml γάλα
- 100 ml βραστό νερό
- Για τη σως σοκολάτας
- 200 γρ. ION Dark κλασική με στέβια
- 280 γρ. κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
- 1.Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- 2.Περνάμε με λίγο λάδι 2 μεγάλες μακρόστενες φόρμες του κέικ.
- 3.Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε τη φαρίνα και το κακάο.
- 4.Χτυπάμε σε μίξερ (ή με μίξερ χειρός) τα αυγά με τη ζάχαρη και το γάλα για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και το λάδι και χτυπάμε.
- 5.Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε τη φαρίνα και το κακάο στα υγρά.
- 6.Προσθέτουμε το βραστό νερό και χτυπάμε καλά.
- 7.Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο φόρμες.
- 8.Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.
- 9.Αφήνουμε τα κέικ στις φόρμες για πέντε λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
- 10.Για τη σως σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
- 11.Την τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με την κρέμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
- 12.Για το σερβίρισμα: Κόβουμε το κέικ σε φέτες και περιχύνουμε με τη σως σοκολάτας.
Εύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή