Εύκολο vegan παγωτό σοκολάτα με τζίντζερ

6
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Εύκολο vegan παγωτό σοκολάτα με τζίντζερ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα με πλήρη λιπαρά
- 100 γρ ζάχαρη περασμένη από το μπλέντερ
- 40 γρ ζάχαρη καρύδας περασμένη από το μπλέντερ
- 30 γρ. ΙΟΝ Κακάο
- 2-3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κ.γ. κόμμι γκουάρ
- Αποξηραμένο και ζαχαρωμένο τζίντζερ για το σερβίρισμα
Μέθοδος
- 1.Προσθέτουμε 80 γρ. νερό στο γάλα καρύδας και το βάζουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη καρύδας. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί
- 2.2. Προσθέτουμε το κακάο και 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη και χτυπάμε και πάλι. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και το υπόλοιπο τζίντζερ. Λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι όταν παγώσει το μείγμα η γεύση του τζίντζερ θα είναι πιο ελαφριά.
- 3.Προσθέτουμε το κόμμι γκουάρ και χτυπάμε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα και για 1 λεπτό σε υψηλή.
- 4.Περνάμε από σουρωτήρι και τοποθετούμε το μείγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία στην παγωτομηχανή και θα έχει πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.
- 5.Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το τοποθετούμε στην παγωτομηχανή. Την θέτουμε σε λειτουργία σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- 6.Όταν είναι έτοιμο το παγωτό θα είναι αρκετά μαλακό. Με μία μαρίζ το τοποθετούμε σε δοχείο στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες ή μέχρι να είναι αρκετά σταθερό.
- 7.Το σερβίρουμε σε κρύο μπολ ή ποτήρι παγωτού και γαρνίρουμε με το ζαχαρωμένο τζίντζερ.
- 8.Διατηρεί την υφή του καλύτερη για περίπου μία εβδομάδα
- 9.Σημειώσεις: Θα βρείτε κόμμι γκουάρ στα μπαχαράδικα της Ευρίπίδου.
Εύκολο vegan παγωτό σοκολάτα με τζίντζερ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή