Eggnog Buns με Λευκή Σοκολάτα

15
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κανέλα, καφέ ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, μαγιά στιγμής, αβγά, μοσχοκάρυδο, αλάτι, ρούμι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Eggnog Buns με Λευκή Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη
- 515 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 gr. μαγιά στιγμής
- 225 ml. χλιαρό γάλα
- 60 gr. βούτυρο
- 2 μέτρια αυγά
- 20 gr. ζάχαρη λευκή
- Ελάχιστο αλάτι
- Για την γέμιση
- 80 gr. βούτυρο μαλακωμένο
- 100 gr. μαλακή καστανή ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 120 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- Για το ρόφημα Eggnog (για 4 άτομα)
- 2 κρόκους αυγών
- 230 ml. γάλα
- 100 ml. κρέμα γάλακτος 35%
- 60 gr. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 20 ml. μαύρο ρούμι
- Μοσχοκάρυδο
- Για την επικάλυψη
- 50 ml. ρόφημα Eggnog
- 15 gr. βούτυρο
- 60 gr. τυρί κρέμα
- 220 gr. ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- 1.Ετοιμάζουμε την ζύμη: Σ’ ένα μπωλ ρίχνουμε την μαγιά, το γάλα, την ζάχαρη, 2-3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά.
- 2.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το προζύμι που ετοιμάσαμε, τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό και το αλεύρι.
- 3.Ζυμώνουμε στο μίξερ για 4-5 λεπτά, το μείγμα ίσως να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
- 4.Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο μπωλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί η ζύμη.
- 5.Ετοιμάζουμε την γέμιση: Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με τα μπαχαρικά και ψιλοκόβουμε την σοκολάτα.
- 6.Ανοίγουμε την ζύμη με πλάστη, περίπου 35×25 εκ. και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια το βούτυρο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα κομματάκια σοκολάτας.
- 7.Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό.
- 8.Κόβουμε το ρολό σε φέτες 15 ισομεγέθη κομμάτια και τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και σε κυκλική φορά αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα διπλασιαστούν σε όγκο.
- 9.Αφήνουμε 20 λεπτά στην άκρη και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.
- 10.Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- 11.Ετοιμάζουμε το eggnog: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξυλάκι κανέλας και όσο μοσχοκάρυδο μας αρέσει να πάρουν μία καλή βράση.
- 12.Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε αργά και με ροή το καυτό μείγμα γάλακτος και το ρούμι, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
- 13.Ετοιμάζουμε το γλάσο: Στο μίξερ χτυπάμε 50 ml. από το eggnog που ετοιμάσαμε μαζί με το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 14.Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τα ρολά κανέλας περιχύνουμε με το γλάσο.
- 15.Σερβίρουμε το eggnog ζεστό ή κρύο, αν θέλουμε το σερβίρουμε με μαρέγκα αυγού και λίγη κουβερτούρα ΙΟΝ τριμμένη.
- 16.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σοκολάτα γάλακτος στην γέμιση. – Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα eggnog προσθέτουμε στο γλάσο 50 gr. λιωμένη λευκή κουβερτούρα και λίγο ζεστό γάλα, περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας.
Eggnog Buns με Λευκή Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή