×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Eggnog Buns με Λευκή Σοκολάτα


Eggnog Buns με Λευκή Σοκολάτα
Eggnog Buns με Λευκή Σοκολάτα
15
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Eggnog Buns με Λευκή Σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την ζύμη
  • 515 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 gr. μαγιά στιγμής
  • 225 ml. χλιαρό γάλα
  • 60 gr. βούτυρο
  • 2 μέτρια αυγά
  • 20 gr. ζάχαρη λευκή
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Για την γέμιση
  • 80 gr. βούτυρο μαλακωμένο
  • 100 gr. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 120 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Για το ρόφημα Eggnog (για 4 άτομα)
  • 2 κρόκους αυγών
  • 230 ml. γάλα
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 gr. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 20 ml. μαύρο ρούμι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Για την επικάλυψη
  • 50 ml. ρόφημα Eggnog
  • 15 gr. βούτυρο
  • 60 gr. τυρί κρέμα
  • 220 gr. ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
  • 1.Ετοιμάζουμε την ζύμη: Σ’ ένα μπωλ ρίχνουμε την μαγιά, το γάλα, την ζάχαρη, 2-3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά.
  • 2.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το προζύμι που ετοιμάσαμε, τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό και το αλεύρι.
  • 3.Ζυμώνουμε στο μίξερ για 4-5 λεπτά, το μείγμα ίσως να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
  • 4.Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο μπωλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί η ζύμη.
  • 5.Ετοιμάζουμε την γέμιση: Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με τα μπαχαρικά και ψιλοκόβουμε την σοκολάτα.
  • 6.Ανοίγουμε την ζύμη με πλάστη, περίπου 35×25 εκ. και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια το βούτυρο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα κομματάκια σοκολάτας.
  • 7.Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό.
  • 8.Κόβουμε το ρολό σε φέτες 15 ισομεγέθη κομμάτια και τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και σε κυκλική φορά αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα διπλασιαστούν σε όγκο.
  • 9.Αφήνουμε 20 λεπτά στην άκρη και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.
  • 10.Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  • 11.Ετοιμάζουμε το eggnog: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξυλάκι κανέλας και όσο μοσχοκάρυδο μας αρέσει να πάρουν μία καλή βράση.
  • 12.Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε αργά και με ροή το καυτό μείγμα γάλακτος και το ρούμι, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
  • 13.Ετοιμάζουμε το γλάσο: Στο μίξερ χτυπάμε 50 ml. από το eggnog που ετοιμάσαμε μαζί με το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • 14.Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τα ρολά κανέλας περιχύνουμε με το γλάσο.
  • 15.Σερβίρουμε το eggnog ζεστό ή κρύο, αν θέλουμε το σερβίρουμε με μαρέγκα αυγού και λίγη κουβερτούρα ΙΟΝ τριμμένη.
  • 16.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σοκολάτα γάλακτος στην γέμιση. – Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα eggnog προσθέτουμε στο γλάσο 50 gr. λιωμένη λευκή κουβερτούρα και λίγο ζεστό γάλα, περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας.
Eggnog Buns με Λευκή Σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta