Εκμέκ με μαστίχα και λευκή σοκολάτα

8
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά
Συστατικά : βανίλια, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κανέλα, καταϊφι, Κορν φλάουερ, κρέμα γάλακτος, αμύγδαλα, λεμόνι, άχνη ζάχαρη, μαστίχα
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Εκμέκ με μαστίχα και λευκή σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την βάση
- 500γρ καταϊφι
- 100γρ βούτυρο
- 50γρ αμγδαλόψιχα
- Για το σιρόπι
- 250ml νερό
- 250γρ ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 λεμόνι [φλούδα]
- Για την κρέμα
- 500ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ ζάχαρη
- 60γρ κορν φλάουρ
- 80γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ τριμμένη
- 2 πρέζες μαστίχα κοπανισμένη
- 1 βανίλια
- 80γρ βούτυρο
- Για την σαντιγί
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 80γρ άχνη ζάχαρη
- Για το γαρνίρισμα
- κανέλα σε σκόνη
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- 2.Βάζουμε το καταιφι σε ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω την αμυγδαλόψιχα και το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει,το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις 2 πλευρές, όταν είναι έτοιμο το σπάμε και το μοιράζουμε στα μπολάκια μας.
- 3.Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο.
- 4.Όταν το γάλα αρχίσει και γίνεται χλιαρό ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, έπειτα μοιράζουμε στα μπολάκια μας.
- 5.Χτυπάμε με ένα μίξερ την σαντιγί μας και προσθέτουμε από επάνω.
- 6.Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Εκμέκ με μαστίχα και λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή