Εκμέκ Με Σοκολάτα Λευκή και Αμυγδάλου

6-8
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Κεράσματα
Συστατικά : αλεύρι, βανίλια, γάλα, ΙΟΝ Αμυγδάλου Γάλακτος, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κανέλα, Κορν φλάουερ, σπορέλαιο, φύλλο καταϊφι, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Εκμέκ Με Σοκολάτα Λευκή και Αμυγδάλου

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το καταΐφι
- 250 gr. φύλλο καταΐφι
- 100 ml. σπορέλαιο ή βούτυρο
- 300 gr. ζάχαρη
- 250 ml. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Για την κρέμα
- 4 κρόκους αβγών
- 120 gr. βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 3 ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 480 ml. γάλα φρέσκο
- 150 gr. ζάχαρη
- 1 στικ βανίλια
- 150 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 150 gr. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- Για το σερβίρισμα
- 1 σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου
Μέθοδος
- 1.Για το καταΐφι: Αφρατεύουμε το φύλλο και το βάζουμε σ΄ένα μέτριο ταψί, ραντίζουμε με το σπορέλαιο ή με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 175 C μέχρι ν΄αποκτήσει χρυσό χρώμα.
- 2.Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα για 5 λεπτά.
- 3.Σιροπιάζουμε το καταΐφι και το αφήνουμε να κρυώσει .
- 4.Ετοιμάζουμε τις κρέμες: Xτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τους κρόκους να αφρατέψουν για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
- 5.Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, προσθέτουμε ¼ από αυτό στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε.
- 6.Μόλις πάρει βράση το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και τους σπόρους της βανίλιας, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- 7.Χωρίζουμε την κρέμα σε 2 μπώλ όσο είναι καυτή και προσθέτουμε στη μια τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και στην άλλη την κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά.
- 8.Στρώνουμε την λευκή κρέμα επάνω από το καταΐφι και σε δεύτερη στρώση την κρέμα με την κουβερτούρα.
- 9.Βάζουμε το εκμέκ να παγώσει στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη ΙΟΝ αμυγδάλου.
- 10.Tips: – Μπορούμε να φτιάξουμε το εκμέκ και σε ατομικά ποτηράκια
Εκμέκ Με Σοκολάτα Λευκή και Αμυγδάλου
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή