Φλωρεντίνες με επικάλυψη σοκολάτας

12-14 τεμάχια
90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : κρυσταλλική ζάχαρη, μέλι, φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, χουρμάδες, αμύγδαλα, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κράνμπερυ, κρέμα γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
3 Μαΐου, 2021
Φλωρεντίνες με επικάλυψη σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Ένα γλυκό από τα παλιά που απολαμβάνουν όλοι οι λάτρεις των ξηρών καρπών. Παραδοσιακά, η πίσω όψη τους καλύπτεται με σοκολάτα. Εμείς τις φτιάχνουμε με αμύγδαλο, φιστίκι Αιγίνης, φουντούκια, κράνμπερις και χουρμάδες – εσείς, κάντε τον συνδυασμό που σας αρέσει, κρατώντας τις αναλογίες ξηρών καρπών και φρούτων της συνταγής. Εάν δεν έχετε φόρμα για φλωρεντίνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα για μάφιν από σιλικόνη.
Συστατικά
- 45 γρ αμύγδαλο φιλέ
- 35 γρ φιστίκι Αιγίνης ολόκληρο, ωμό, αποφλοιωμένο
- 35 γρ κράνμπερις αποξηραμένα, τεμαχισμένα
- 40 γρ χουρμάδες αποπυρηνωμένοι, χοντροκομμένοι
- 30 γρ φουντούκι, χοντροκομμένο
- 75 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 75 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 50 γρ μέλι
- 40 γρ βούτυρο ανάλατο
- 150 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε και ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα κράνμπερις, τους χουρμάδες και τα φουντούκια.
- Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε ώσπου το θερμόμετρο να δείξει 120 βαθμούς.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα τους ξηρούς καρπούς.
- Ανακατεύουμε καλά και μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο ώστε να μπορούμε να το χειριστούμε, γεμίζουμε τα φορμάκια και πιέζουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας ώστε η επιφάνειά του να ισιώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15’. Η καραμέλα θα σκουρύνει ελαφρώς και θα κάνει μικρές φυσαλίδες.
- Αφαιρούμε τις φλωρεντίνες από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρώς και να σκληρύνουν προτού τις ξεφορμάρουμε.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε μέσα τις φλωρεντίνες από την ανάποδη πλευρά τους.
- Ακουμπάμε τις φλωρεντίνες επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.
- Φυλάμε τις φλωρεντίνες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, για 4-5 μέρες, εκτός ψυγείου.
Φλωρεντίνες με επικάλυψη σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή