Φουντουκόπιτα με ΙΟΝ Νucrema και ION Patisserie Cover Cream

10-12
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Φουντουκόπιτα με ΙΟΝ Νucrema και ION Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
- 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 250 γρ αυγά ( δηλαδή 5 τεμάχια αυγά ) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 70 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ( λιωμένη σε μπεν-μαρί χλιαρή προς κρύα )
- 30 γρ. ΙΟΝ Nucrema
- 60 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
- 250 γρ φουντούκι πούδρα (με τη βοήθεια του πολυκόφτη)
- 60 γρ φουντούκι χοντροσπασμένο
- 200 γρ ION Patisserie Cover Cream
- Θα χρειασθούμε επιπλέον: Κάδος του μίξερ, σύρμα του μίξερ, φτερό του μίξερ, ταψάκι ( 28cm x 21cm περίπου ), αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πολυκόφτη.
Μέθοδος
- .Τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέσα στο κάδο του μίξερ με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να διογκωθούν πολύ καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά με τη βανιλλίνη λίγα – λίγα τη φορά και τα αφήνουμε να ενσωματωθούν και αυτά.
- Προσθέτουμε τη ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική (λιωμένη σε μπέν-μαρί χλιαρή προς κρύα) και τη ION Nucrema και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα πολύ καλά.
- Βγάζουμε το σύρμα και τοποθετούμε το φτερό στο μίξερ. Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το φουντούκι πούδρα και το χοντροσπασμένο φουντούκι και τα αφήνουμε να ενσωματωθούν και αυτά πολύ καλά μεταξύ τους.
- Όταν ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά, τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη βάση από το ταψάκι και γεμίζουμε με το μίγμα της φουντουκόπιτας σε πάχος 3 cm περίπου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 – 45 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες κατά βούληση.
- Για το ντεκόρ: Για να ρευστοποιήσουμε το ION Patisserie Cover Cream αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο για να επικαλύψουμε την επιφάνεια της φουντουκόπιτας.
- Tip: Προαιρετικά αν θέλουμε στο πάτο του ταψιού βάζουμε χοντροσπασμένο φουντούκι, επιπλέον από αυτό που αναφέρεται στη συνταγή, και προσθέτουμε το μίγμα της φουντουκόπιτας για να έχει μια βάση από φουντούκι. Στην συνέχεια τη ψήνουμε
Φουντουκόπιτα με ΙΟΝ Νucrema και ION Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή