Γαλατόπιτα με Λευκή Σοκολάτα

14
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά
Συστατικά : βούτυρο, γάλα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κανέλα, Κορν φλάουερ, αβγά, λεμόνι, αλάτι, σιμιγδάλι, άχνη ζάχαρη, φύλλο χωριάτικο, βανιλλίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Γαλατόπιτα με Λευκή Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 φύλλο χωριάτικο
- 125 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 170 gr. ζάχαρη
- 1300 ml. γάλα πλήρες
- 115 gr. σιμιγδάλι ψιλό
- 30 gr. κόρν φλάουρ
- 4 αυγά
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Για την επάλειψη
- Ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Για το σερβίρισμα
- Άχνη
- Κανέλα
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τ’ αυγά, το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουερ, το αλάτι, την βανιλλίνη και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα.
- 2.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το ξύσμα και το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
- 3.Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε με υπομονή μέχρι να πήξει.
- 4.Αποσύρουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα τεμαχισμένη και το βούτυρο.
- 5.Σε ένα ταψί μετρίου μεγέθους στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κρέμα και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία δεν ξεχνάμε να ραντίσουμε ξανά με ελαιόλαδο.
- 6.Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια με ένα κοφτερό μαχαιράκι και αλείφουμε με το αυγό.
- 7.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 175 C.
- 8.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
- 9.Tips: – Μπορούμε να αρωματίσουμε και με πορτοκάλι.
Γαλατόπιτα με Λευκή Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή