





Γαλλικές τρούφες με μπράντι και κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις ονειρεμένες μπουκιές απόλαυσης που ονομάζονται τρούφες; Οι παγκοσμίως γνωστές γαλλικές τρούφες λέγεται πως προέρχονται από το Σαμπερί της Σαβοΐας και τις επινόησε ο ζαχαροπλάστης Λουί Ντιφούρ το 1895. Ο Ντιφούρ είχε τη φαεινή ιδέα να ανακατέψει κρεμ φρες με κακάο και να σχηματίσει μπαλίτσες, τις οποίες στη συνέχεια βούτηξε σε λιωμένη σοκολάτα και τις κύλησε μέσα σε κακάο. Τις ονόμασε τρούφες γιατί έμοιαζαν στην όψη με πραγματικές τρούφες – τα υπόγεια, δηλαδή, μανιτάρια!
Σήμερα, η συνταγή έχει καθιερωθεί να φτιάχνεται με κρύα γκανάς που κυλιέται μέσα σε κακάο – εσείς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας παραλλαγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Κυλήστε τις δικές σας τρούφες σε κακάο ΙΟΝ, τριμμένους ξηρούς καρπούς όπως φουντούκι ή αμύγδαλο, ή σοκολατένια τρούφα ΙΟΝ. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το μπράντι ή να το αντικαταστήσετε με άλλο ποτό της αρεσκείας σας – δοκιμάστε μπέρμπον, ουίσκι, ρούμι ή κάποιο λικέρ.
Tip
Βάλτε τα τρουφάκια σε ένα όμορφο κουτί στρωμένο με μεταξόχαρτο και χαρίστε τα ως δώρο!
- 230 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, τεμαχισμένη
- 160 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κτγ μπράντι (προαιρετικά)
- 100 γρ κακάο ΙΟΝ
- Ζυγίζουμε τη σοκολάτα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις πάρει βράση, τη χύνουμε πάνω στη σοκολάτα.
- Περιμένουμε 2-3 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και να έχουμε μια λεία γκανάς.
- Τοποθετούμε την γκανάς στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Θέλουμε να σφίξει τόσο ώστε να μπορούμε να την πλάσουμε με τα χέρια μας.
- Γεμίζουμε ένα πιάτο της σούπας με το κακάο και στρώνουμε ένα ταψάκι ή μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί.
- Με ένα κουτάλι, βγάζουμε μικρές ποσότητες γκανάς και τις πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλίτσες.
- Κυλάμε τις μπαλίτσες μέσα στο κακάο και έπειτα τοποθετούμε τις τρούφες πάνω στο χαρτί.
- Φυλάμε τις τρούφες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μέσα στο ψυγείο, για 1 εβδομάδα.

Προσθήκη
στα αγαπημένα




