Γεμιστά cupcakes

12
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι, baking powder, ION Nucrema, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, εσπρέσο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Γεμιστά cupcakes

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τα cupcakes
- 140 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 120γρ εσπρέσο (ρόφημα)
- 40γρ κακάο ΙΟΝ
- 60γρ nucrema ΙΟΝ
- 150γρ ζάχαρη
- 120γρ κρέμα γάλακτος
- 120γρ βούτυρο
- 2 αυγά
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- υλικά για την κρέμα
- 250γρ γάλα
- 3 κρόκοι
- 50γρ ζάχαρη
- 100γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 4κσ κορν φλάουρ
- 40γρ βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- κανέλα σκόνη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Μέθοδος
- 1.Σε μiα μπασίνα χτυπάω το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το ξύσμα και την ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει (ασπρίσει) το μείγμα προσθέτω σταδιακά τα αυγά.
- 2.Έπειτα προσθέτω το εσπρέσο, την κρέμα γάλακτος, και την Nucrema. Ανακατεύω ξανά και τέλος προσθέτω το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και το αλεύρι.
- 3.Ανακατεύω απαλά με μία μαρίζ και μοιράζω σε φορμάκια για cupcakes (ή με χάρτινες θήκες ή αλευρωμένες και βουτυρωμένες).
- 4.Τέλος ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 165-170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Τσεκάρω αν είναι έτοιμα με ένα μαχαίρι. Αφήνω για περίπου 10 λεπτά μεσα στην φόρμα να κρυώσουν και αφαιρώ μετά.
- 5.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη. Σε μια μπασίνα χτυπάμε καλά τους κρόκους και το κορν φλάουρ.
- 6.Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά στην μπασίνα με τους κρόκους. Έπειτα ξαναγυρνάμε το μείγμα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάσει.
- 7.Τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο και την κανέλα (ανάλογα με την προτίμηση μας). Κρυώνουμε στο ψυγείο με μια μεμβράνη να εφάπτεται.
- 8.Στήσιμο γλυκού: Kόβουμε με ένα μαχαίρι την κορφή από τα cupcakes και τοποθετούμε μέσα λίγη από την κρέμα. Έπειτα ξαναβάζουμε το καπάκι από τα cupcakes το οποίο έχουμε αλείψει με Nucrema ΙΟΝ. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Γεμιστά cupcakes
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή