Γεμιστό μπισκότο βρώμης

15
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βρώμη, ελαιόλαδο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κανέλα, μέλι, μπανάνα, ξηροί καρποί, σόδα, χυμός πορτοκαλιού, baking powder, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Γεμιστό μπισκότο βρώμης

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300γρ. βρώμη
- 80γρ. μέλι
- 20γρ. ελαιόλαδο
- 150γρ. ξηρούς καρπούς χοντροαλεσμένους
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 μπανάνα ώριμη
- 1 πρέζα κανέλα
- Κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Αλέθουμε την βρώμη. Πολτοποιούμε την μπανάνα. Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι ίσα ίσα για να ρέει.
- 2.Σε ένα μπολ βάζουμε την μπανάνα, το μέλι, το λάδι κι ανακατεύουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε την σόδα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν, την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 3.Προσθέτουμε σταδιακά κι εναλλάξ την βρώμη και τον χυμό πορτοκαλιού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς κι ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
- 4.Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, την πλάθουμε σε ίσες μπαλίτσες και τις πατάμε ώστε να έχουν το ίδιο μέγεθος.
- 5.Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12’. Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ σε μπεν μαρί.
- 6.Όταν τα μπισκότα μας είναι έτοιμα, τα αφήνουμε 2’ να κρυώσουν και τα συνθέτουμε ως εξής: Βάζουμε ένα μπισκότο, αλείφουμε με κουβερτούρα, προσθέτουμε κι άλλο μπισκότο, αλείφουμε πάλι με κουβερτούρα και ξανακαλύπτουμε με μπισκότο.
Γεμιστό μπισκότο βρώμης
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή