Γεμιστό μπισκότο βρώμης

15
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : baking powder, βανίλια, βρώμη, ελαιόλαδο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κανέλα, μέλι, μπανάνα, ξηροί καρποί, σόδα, χυμός πορτοκαλιού
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Γεμιστό μπισκότο βρώμης

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300γρ. βρώμη
- 80γρ. μέλι
- 20γρ. ελαιόλαδο
- 150γρ. ξηρούς καρπούς χοντροαλεσμένους
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 μπανάνα ώριμη
- 1 πρέζα κανέλα
- Κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Αλέθουμε την βρώμη. Πολτοποιούμε την μπανάνα. Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι ίσα ίσα για να ρέει.
- 2.Σε ένα μπολ βάζουμε την μπανάνα, το μέλι, το λάδι κι ανακατεύουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε την σόδα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν, την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 3.Προσθέτουμε σταδιακά κι εναλλάξ την βρώμη και τον χυμό πορτοκαλιού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς κι ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
- 4.Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, την πλάθουμε σε ίσες μπαλίτσες και τις πατάμε ώστε να έχουν το ίδιο μέγεθος.
- 5.Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12’. Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ σε μπεν μαρί.
- 6.Όταν τα μπισκότα μας είναι έτοιμα, τα αφήνουμε 2’ να κρυώσουν και τα συνθέτουμε ως εξής: Βάζουμε ένα μπισκότο, αλείφουμε με κουβερτούρα, προσθέτουμε κι άλλο μπισκότο, αλείφουμε πάλι με κουβερτούρα και ξανακαλύπτουμε με μπισκότο.
Nutrition Info
- 205,8 Ενέργεια kcal
- 15,5 Λιπαρά g
- 2,2 Κορεσμένα λιπαρά g
- 28,5 Υδατάνθρακες g
- 9,9 Συνολικά σάκχαρα g
- 5,8 Πρωτεΐνες g
- 4,2 Φυτικές ίνες g
- 0,1 Νάτριο g
- 0,2 Αλάτι g
Γεμιστό μπισκότο βρώμης
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή