Γλειφιτζουράκια με σοκολάτα και φρέσκα φρούτα

30
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Γλειφιτζουράκια με σοκολάτα και φρέσκα φρούτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Σοκολάτες τις αρεσκείας μας όπως π.χ :
- 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 150 γρ φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας (π.χ φράουλες σε κομματάκια)
- Θα χρειασθούμε επιπλέον : πλαστικά στικ (ξυλάκια) για τα γλειφιτσουράκια, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προαιρετικά ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
- 1.Όποιο είδος σοκολάτας και να επιλέξουμε η διαδικασία είναι η ίδια.
- 2.Κόβουμε τη σοκολάτα της επιλογής μας σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- 3.Μόλις η σοκολάτα της επιλογής μας φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
- 4.Άμεσα παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας μας και την ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί δημιουργώντας μια στρογγυλή κατά προτίμηση στάμπα.
- 5.Πριν να σταθεροποιηθεί η στάμπα της σοκολάτας τοποθετούμε και το πλαστικό στικ για τα γλειφιτζούρια, και προσέχουμε να καλύπτεται πλήρως από την σοκολάτα.
- 6.Εάν θέλουμε όσο η επιφάνεια της σοκολάτας μας είναι νωπή για να μπορέσουν να κολλήσουν, προσθέτουμε φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας ή καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή κας-κας ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.
Γλειφιτζουράκια με σοκολάτα και φρέσκα φρούτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή