×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Γλειφιτζούρια με χαλβά με ξύσμα λεμόνι – μανταρίνι και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας


Γλειφιτζούρια με χαλβά με ξύσμα λεμόνι – μανταρίνι και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
Γλειφιτζούρια με χαλβά με ξύσμα λεμόνι – μανταρίνι και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
30
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Γλειφιτζούρια με χαλβά με ξύσμα λεμόνι – μανταρίνι και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 240 γρ ηλιέλαιο
  • 300 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κιλό ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 λίτρα νερό
  • Ξύσμα από 1 τεμάχιο λεμόνι (μικρό)
  • Ξύσμα από 2 τεμάχια μανταρίνια
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 300 γρ ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον: αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, μαρίζ, σύρμα, κατσαρόλα, ξυλάκια για γλειφιτζούρια, λεκάνη.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα το ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να βγάζει καπνό προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι (χοντρό και ψιλό) και ανακατεύουμε συνεχώς με μια μαρίζ πάντοτε σε μέτρια φωτιά.
  • 2.Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε για να βράσουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό έτσι ώστε να γίνει σιρόπι. Αρχικά ανακατεύουμε με σύρμα σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει η ζάχαρη ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς. Όταν βράσει το σιρόπι για 2 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • 3.Όταν το σιμιγδάλι πάρει χρώμα (δηλαδή γίνει πιο σκούρο αλλά χωρίς να καεί) προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι σταδιακά και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Αφού έχει πήξει πολύ καλά ο χαλβάς αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και τα μανταρίνια. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα και σερβίρουμε το χαλβά άμεσα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο πάτο του. Το πάχος του χαλβά πρέπει να είναι περίπου 2 cm επίπεδα.
  • 4.Μόλις κρυώσει εντελώς τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • 5.Στην συνέχεια κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας (π.χ τετράγωνα) και καρφώνουμε σε ξυλάκι για γλειφιτζούρια. Επανατοποθετούμε στο ψυγείο.
  • 6.Για το ντεκόρ: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία. Τοποθετούμε το patisserie fondue chocolate όπως είναι με την συσκευασία στο φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσει και να είναι ρευστό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 7.Στην συνέχεια βουτάμε τα ξυλάκια με τον χαλβά μέσα στο ρευστό ION Patisserie Fondue Σοκολάτας.
  • 8.Σερβίρουμε κατά βούληση σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Γλειφιτζούρια με χαλβά με ξύσμα λεμόνι – μανταρίνι και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta