Γλειφιτζούρια με φρέσκα φρούτα και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Κλασική

12-14
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Κεράσματα
Συστατικά : ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, ακτινίδιο, αμύγδαλα, ανανάς, βατόμουρα, μανταρίνια, μπανάνα, φουντούκια, φράουλες
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Γλειφιτζούρια με φρέσκα φρούτα και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Κλασική

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 2 φέτες ανανά κομμένες σε τρίγωνα
- 12 τεμάχια φράουλες κομμένες στην μέση
- 12 τεμάχια βατόμουρα
- 2 τεμάχια ακτινίδια κομμένα τρίγωνα
- 2 τεμάχια μπανάνες κομμένες μικρές ροδέλες
- 4 τεμάχια μανταρίνια
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 250γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Kλασική
- 200 γρ φουντούκια χοντροαλεσμένα ή αμύγδαλο φιλέ ή αμύγδαλο κροκάν
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: μαχαιράκι, ταψάκι, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, μαρίζ, λεκάνη, κατσαρόλα, θερμόμετρο για τρόφιμα (προαιρετικά), 12 – 14 τεμάχια ξυλάκια για τα γλειφιτζούρια.
Μέθοδος
- 1.Για το ντεκόρ: Ψιλοκόβουμε την ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί . Αφήνουμε να λιώσει μέχρι την θερμοκρασία των 50 C ανακατεύοντας με μια μαρίζ (μετράμε την θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Τοποθετούμε τον ξηρό καρπό της αρεσκείας μας (π.χ το αμύγδαλό φιλέ) σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 8 – 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν εντελώς.
- 2.Κόβουμε τις φέτες ανανά και τα ακτινίδια σε τρίγωνο σχήμα, τις φράουλες κάθετα στην μέση, τις μπανάνες σε ροδέλες και καθαρίζουμε τα μανταρίνια. Τα βατόμουρα τα αφήνουμε ως έχουν. Τα τοποθετούμε πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα υγρά που έχουν.
- 3.Περνάμε στα ξυλάκια για τα γλειφιτζούρια, 3-4 τεμάχια διαφορετικών κομμένων φρούτων κάθε φορά.
- 4.Με μια μαρίζ ανακατεύουμε την λιωμένη ζεστή ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική κυκλικά αργά μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 30 C (μετράμε και εδώ την θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα).
- 5.Βουτάμε την μια πλευρά από τα ξυλάκια με τα φρέσκα φρούτα στην λιωμένη σοκολάτα και τοποθετούμε άμεσα πάνω στον καβουρδισμένο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας για να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα γλειφιτζούρια. Αφήνουμε για 30 λεπτά και μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα σερβίρουμε σε πιατέλα κατά βούληση.
Γλειφιτζούρια με φρέσκα φρούτα και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Κλασική
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή