×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Γλυκιά Τάρτα Κολοκύθας


Γλυκιά Τάρτα Κολοκύθας
Γλυκιά Τάρτα Κολοκύθας
16
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Γλυκιά Τάρτα Κολοκύθας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για την τάρτα
  • 170γρ. αλεύρι
  • 110γρ. βούτυρο από το ψυγείο σε κύβους
  • 2 κρόκους αβγών
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. μέλι
  • 3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος
  • 1.Για να ετοιμάσουμε την ζύμη παίρνουμε ένα μεγάλο μπoλ και ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη, την πρέζα αλατιού, και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε στο ίδιο μπωλ τους κρόκους των αβγών και το βούτυρο σε κύβους. Πλάθουμε την ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
  • 2.Τυλίγουμε την ζύμη μας σε μία διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • 3.Παίρνουμε την κολοκύθα μας και την βράζουμε περίπου για 20’. Μόλις μαλακώσει την σουρώνουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει.
  • 4.Αφού κρυώσει την πολτοποιούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι, τα αβγά, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά μας, το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε ελαφρά. Αφού δέσει το μείγμα μας, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.
  • 5.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
  • 6.Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο και την στρώνουμε με τα χέρια μας προσεχτικά σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα 25 εκ.
  • 7.Όταν είναι καλυμένα τα τοιχώματα και ο πάτος του σκεύους μας, ρίχνουμε μέσα την γέμιση μας.
  • 8.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40’.
  • 9.Μόλις η τάρτα έχει όψη μπισκότου, την αφαιρούμε, την αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με καρύδια.
Γλυκιά Τάρτα Κολοκύθας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta