Γρήγορη μηλόπιτα με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα

10
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, αλεύρι, βούτυρο, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, κανέλα, κρυσταλλική ζάχαρη, μήλα
Σχετικά με το Σεφ :
Σπυριδούλα Καραμπουτάκη
Γρήγορη μηλόπιτα με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 140 ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 1 μήλο πράσινο ή κόκκινο
- 150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ χυμό μήλου φρέσκο ή συσκευασία
- 5 γρ κανέλα
- 50 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
- 100 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα για επικάλυψη
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, με τη ζάχαρη να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το αυγό μας και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό μήλου και το αλεύρι μας σε δόσεις.
- 2.Κόβουμε το μήλο μας σε μικρές φέτες και το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα μαζί με τη κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην διαλυθεί το μήλο. Κόβουμε τη κουβερτούρα ΙΟΝ τη λευκή, τα 50 γραμμάρια και τα ρίχνουμε και εκείνα μέσα στο μίγμα μας.
- 3.Σε ένα ταψί μέσα ρίχνουμε το μίγμα αφού έχουμε αλευροβουτυρώσει. Θα είναι λεπτή η στρώση μας με αποτέλεσμα να είναι λιγο τραγανό καραμελωμένο και αφράτο όμως.
- 4.Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 15 λεπτά.
- 5.Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει μολις βγει και περιχύνουμε από πάνω λιωμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και κανέλα.
Γρήγορη μηλόπιτα με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή