Η πιο Εύκολη Τούρτα Σοκολατίνα

Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
Συστατικά : ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αλεύρι, αυγά, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, κονιάκ, κρέμα γάλακτος, μέλι
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
20 Ιανουαρίου, 2021
Η πιο Εύκολη Τούρτα Σοκολατίνα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για το παντεσπάνι
- 120 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 5 μεσαία αυγά
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 200 ml νερό
- 20 γρ. ζάχαρη
- 50 ml κονιάκ (προαιρετικά)
- 500 γρ ΙΟΝ PATISSERIE Κλασική κουβερτούρα
- 500 ml κρέμα γάλακτος 36%
- 50 γρ. μέλι
Μέθοδος
Εκτέλεση για τη γκανάζ
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπωλ.
- Αφού πάρει μια βράση η κρέμα την αδειάζουμε στην κουβερτούρα μας και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- Κλείνουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στη γκανάζ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και με το σύρμα ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο κι αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
- Μόλις γίνουν τα αυγά μας προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα αλεύρι-κακάο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Κλείνουμε 2 τσέρκια 20 εκ. με αλουμινόχαρτο και μοιράζουμε μέσα σε αυτά το μίγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπι
- Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπρίκι και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Στήσιμο τούρτας
- Αφού κρυώσουν τα παντεσπάνια τα κόβουμε στη μέση.
- Ραντίζουμε κάθε κομμάτι με λίγο σιρόπι και στρώνουμε επάνω του το 1/4 περίπου από τη γκανάζ μας.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να στήσουμε και τα 4 παντεσπάνια μας.
Η πιο Εύκολη Τούρτα Σοκολατίνα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή