×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ile flottante με γαλλική μαρέγκα κακάο και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream


Ile flottante με γαλλική μαρέγκα κακάο και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Ile flottante με γαλλική μαρέγκα κακάο και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
6-8
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Ile flottante με γαλλική μαρέγκα κακάο και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την γαλλική μαρέγκα με κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 120 γρ ασπράδια (δηλαδή τα ασπράδια από 4 τεμάχια αβγά)
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 20 γρ ΙΟΝ Κακάο (προαιρετικά)
  • Για το βρασμό της μαρέγκας θα χρειαστούμε
  • 300 γρ γάλα 3,5% λιπαρά
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 20 γρ ΙΟΝ Κακάο
  • 100 γρ ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, κάδο του μίξερ, σύρμα του μίξερ, μαρίζ και κουτάλι σούπας.
Μέθοδος
  • 1.Για την μαρέγκα, τοποθετούμε τα ασπράδια, τη βανιλλίνη και τη ζάχαρη κρυσταλλική μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί ικανοποιητικά η μαρέγκα και να αποκτήσει σταθερή δομή.
  • 2.Στη συνέχεια αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια μαρίζ αργά μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
  • 3.Προσθέτουμε το κακάο της ΙΟΝ (προαιρετικά) μέσα στην γαλλική μαρέγκα και ανακατεύουμε με την μαρίζ με κοφτές κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να γίνουν γραμμές από το κακάο μέσα στην μαρέγκα αλλά και στην επιφάνειά της.
  • 4.Για να ψήσουμε την γαλλική μαρέγκα και να προκύψουν ile flottante (νησί που επιπλέει) θα πρέπει να τοποθετήσουμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά και να το αφήσουμε να φτάσει στο σημείο βρασμού. Χρειάζεται προσοχή έτσι ώστε το γάλα να μην βράσει (κοχλάζει). Με ένα κουτάλι παίρνουμε ακανόνιστα σε μέγεθος, όγκο και ποσότητα μέρη μαρέγκας και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια από το πολύ ζεστό γάλα. Ανά 3 λεπτά περίπου αναποδογυρίζουμε με το κουτάλι την μισοψημένη μαρέγκα για να ψηθεί ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές. Για μια μεσαίου μεγέθους μαρέγκα χρειάζονται περίπου 15 λεπτά ψησίματος μέσα στο καυτό γάλα. Αν θέλουμε για άρωμα προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο γάλα και σπόρους από φυσικό λοβό βανίλιας (το μισό κλωνάρι για αυτή την συνταγή).
  • 5.Η μαρέγκα είναι έτοιμη, όταν έχει πιάσει μια λεπτή κρούστα εξωτερικά (αλλά να έχει κρατήσει το χρώμα της) και είναι αρκετά νωπή εσωτερικά.
  • 6.Με το κουτάλι με προσοχή αφαιρούμε την μαρέγκα από το καυτό γάλα και την σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας (π.χ. πιάτο σούπας). Για να θυμίζει νησί που επιπλέει ρίχνουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας στον πάτο του πιάτου.
  • 7.Για το ντεκόρ: Για να ρευστοποιήσουμε το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση. Πασπαλίζουμε με κακάο της ΙΟΝ την επιφάνεια της μαρέγκας και περιχύνουμε patisserie cover cream της ΙΟΝ κατά βούληση.
  • 8.Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε αφού φτιάξουμε την γαλλική μαρέγκα να την τοποθετήσουμε μέσα σε βάζο της αρεσκείας μας και να την ψήσουμε σε ζεστό μπεν-μαρί για 20 – 25 λεπτά περίπου σε ζεστό νερό που βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στην συνέχεια αφαιρούμε το βάζο με την μαρέγκα από το μπεν-μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Για το ντεκόρ ακολουθούμε τις οδηγίες του σταδίου Νο 7.
Ile flottante με γαλλική μαρέγκα κακάο και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta