Ιταλικά μπισκότα για καφέ (Cantuccini) με αμύγδαλα και ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο

22
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο, καφέ ζάχαρη, Κορν φλάουερ, λάδι καρύδας, baking powder, πορτοκάλι, αλάτι, χυμός πορτοκαλιού, αλεύρι, αμύγδαλα, βανίλια, γάλα αμυγδάλου
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Ιταλικά μπισκότα για καφέ (Cantuccini) με αμύγδαλα και ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 2 ½ κ.σ. χυμός πορτοκάλι
- 2 κ.σ. corn flour
- 80 γρ. αμύγδαλα ωμά ψιλοκομμένα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας σε υγρή μορφή
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Μία πρέζα αλάτι
- 1-2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
- 5-10 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180°C. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- 2.Αναμιγνύουμε το corn flour με το χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
- 3.Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλέυρι, το baking powder, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε καλά.
- 4.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα αμυγδάλου με μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να αφρίσει.
- 5.Προσθέτουμε και το μείγμα με το corn flour και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.
- 6.Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.
- 7.Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τη μεταφέρουμε στο ταψί κάνοντας δύο παραλληλόγραμμα με πλάτος περίπου 7 εκ. και ύψος 2.
- 8.Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με γάλα αμυγδάλου και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
- 9.Ψήνουμε για 35 λεπτά.
- 10.Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
- 11.Με οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε διαγωνίως σε φέτες περίπου 1 εκ. Τα απλώνουμε στο ταψί με επάνω την κομμένη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά γυρνώντας τα στα 10 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- 12.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- 13.Βουτάμε το μισό μπισκότο στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε σε καθαρό αντικολλητικό χαρτί για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα
Ιταλικά μπισκότα για καφέ (Cantuccini) με αμύγδαλα και ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή