×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ιταλικά μπισκότα cantucci με σοκολάτα, φιστίκια και κάρδαμο


Ιταλικά μπισκότα cantucci με σοκολάτα, φιστίκια και κάρδαμο
Ιταλικά μπισκότα cantucci με σοκολάτα, φιστίκια και κάρδαμο
Για περίπου 30 μπισκότα
120'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Ιταλικά μπισκότα cantucci με σοκολάτα, φιστίκια και κάρδαμο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Τα cantucci είναι μπισκότα που διπλοψήνονται για να γίνουν έξτρα τραγανά. Στην Τοσκάνη, προορίζονται για βουτήματα και σερβίρονται είτε μαζί με τον καφέ, είτε μετά το δείπνο, συνοδεία γλυκού κρασιού Vinsanto. Στην παραδοσιακή τους μορφή είναι λευκά και συνήθως περιέχουν αμύγδαλα, αλλά σήμερα μπορείτε να τα βρείτε σε όλη την Ιταλία σε αμέτρητες παραλλαγές. Εμείς τα φτιάξαμε με σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ, κακάο ΙΟΝ, κελυφωτά φιστίκια και αρωματικό κάρδαμο.

Συστατικά
  • 30 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 120 γρ ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
  • 35 γρ κακάο ΙΟΝ
  • ½ - 1 κτγ κάρδαμο τριμμένο
  • 45 γρ κελυφωτά φιστίκια, άψητα, ανάλατα
  • 50 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
  • 1 κρόκος αυγού
Μέθοδος
  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αφρατέψει.
  3. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το κάρδαμο, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Ρίχνουμε στον κάδο τα φιστίκια και τις σταγόνες και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Θέλουμε να ανακατευτούν ομοιόμορφα στη ζύμη, αλλά όχι να αρχίσουν να διαλύονται.
  5. Βάζουμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε ένα ρολό.
  6. Πιέζουμε το ρολό με τα χέρια μας ώστε να γίνει πλακέ.
  7. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει.
  8. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τον κρόκο.
  9. Ψήνουμε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά. Θα πρέπει η επιφάνειά του να έχει σχηματίσει κρούστα και η ζύμη να έχει σκληρύνει αρκετά.
  10. Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο και όταν κρυώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να το χειριστούμε, κόβουμε διαγώνιες φέτες με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι.
  11. Απλώνουμε τις φέτες στο ταψί και ξαναψήνουμε στους 120 βαθμούς, ώσπου τα μπισκότα να στεγνώσουν εντελώς και να γίνουν τραγανά.
  12. Φυλάμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, σε θερμοκρασία δωματίου.
Ιταλικά μπισκότα cantucci με σοκολάτα, φιστίκια και κάρδαμο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta