Ιταλικές Φλωρεντίνες με ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας

80
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Μπάρες & σνακ
Συστατικά : καρύδα, κρέμα γάλακτος, μέλι, ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, αλεύρι, αμύγδαλα, βανίλια, βούτυρο, βρώμη, ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Ιταλικές Φλωρεντίνες με ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 85 γρ βούτυρο
- 60 γρ βρώμη
- 120 γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
- 10 γρ καβουρντισμένα καρύδια
- 175 γρ ζάχαρη
- 25 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ μέλι
- 70 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Μέθοδος
- 1.Με την μέθοδο του μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε στο μπολ με το λιωμένο βούτυρο την βρώμη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κρέμα και την βανίλια. Ομογενοποιούμε και προσθέτουμε το μέλι, τα αμύγδαλα και την κρέμα ομογενοποιούμε ξανά.
- 2.Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού η ένα παριζίεν (εργαλείο κουζίνας με το οποίο μπορούμε να μορφοποιήσουμε μικρές σφαίρες ) παίρνουμε από το μείγμα μας τη μικρή αυτή ποσότητα και την τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα. Πιέζουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού την μπαλίτσα προς τα κάτω και της δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Αφήνουμε αρκετή απόσταση διότι δεν θα το πιστεύετε ποσό θα απλωθεί αυτή η μικρή ποσότητα. Εάν είναι λοιπόν κοντά θα κολλήσουν μεταξύ τους και θα γίνουν μια μάζα.
- 3.Ψήνουμε στους 180 για 7 λεπτά, 1 ταψί τη φορά και από 9 μέχρι 12 φλωρεντίνες.
- 4.Μην βάλετε παραπάνω στο ταψί. Παρακολουθήστε το ψήσιμο στο πρώτο ταψί έτσι ώστε να προσαρμόσετε το ψήσιμο στο δικό σας φούρνο. Η παρασκευή είναι πολύ ευαίσθητη και μπορεί να καεί εύκολα.
- 5.Μόλις οι φλωρεντίνες μού χρυσαφίσουν τις βγάζουμε από το φούρνο τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, διότι όταν θα βγούν από το φούρνο θα είναι πάρα πολύ μαλάκες και μετά με μία σπάτουλα τις μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα και τις αφήνουμε να σταθεροποιηθούν και να γίνουν τραγανές.
- 6.Βγάζουμε το καπάκι από την συσκευασία ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας και την τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στους 470 για περίπου 1- 2 λεπτά. Αναδεύουμε μ’ένα κουτάλι και το προϊόν είναι έτοιμο προς χρήση.
- 7.Βουτάμε μέσα τις φλωρεντίνες μας και τις απολαμβάνουμε.
Ιταλικές Φλωρεντίνες με ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή