Κανταΐφάκια με Φιστίκι και Σοκολάτα

150'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά
Συστατικά : πορτοκάλι, φιστίκια, φρυγανιές, φύλλο καταϊφι, βανιλλίνη, βούτυρο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κανέλα, μέλι
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κανταΐφάκια με Φιστίκι και Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη γέμιση
- 1 συσκευασία φύλλο για κανταΐφι
- 200 gr. φιστίκι ψιλοκομμένο
- 1 κουβετούρα ΙΟΝ
- 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- 200 gr. βούτυρο
- Για το σιρόπι
- 300 ml. νερό
- 250 gr. ζάχαρη
- 150 gr. μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
Μέθοδος
- 1.Η γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φιστίκι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανιλλίνη και τη φρυγανιά.
- 2.Σπάμε την σοκολάτα σε 25 πλακάκια.
- 3.Ξαίνουμε το καταΐφι για να αφρατέψει και το χωρίζουμε σε μικρές λωρίδες. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο. Παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης κατά μήκος και ένα κομμάτι κουβερτούρα. Τυλίγουμε σε ρολό με ανάλαφρες-γρήγορες κινήσεις και τοποθετούμε σε ταψί.
- 4.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί καλά σε χαμηλή θερμοκρασία, ξαφρίζοντάς το και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα κανταΐφια.
- 5.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40-45 λεπτά στους 175 C.
- 6.Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- 7.Μόλις είναι έτοιμο το κανταΐφι το σιροπιάζουμε αμέσως και το αφήνουμε 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- 8.Tips: – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη γέμιση αμύγδαλο ή καρύδι. – Ταιριάζει και η λευκή σοκολάτα στη γέμιση.
Κανταΐφάκια με Φιστίκι και Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή