Κανταΐφι με λευκή σοκολάτα

21
35'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Κανταΐφι με λευκή σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κανταΐφι
- 500γρ. φύλλο κανταΐφι
- 125γρ. καρύδια
- 125γρ. φυστίκια Αιγίνης
- 180γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 300γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
- Για το σιρόπι
- 650ml νερό
- 600γρ. ζάχαρη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 2 βανίλιες
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
- 2.Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και το αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει.
- 3.Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες
- 4.Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- 5.Ρίχνουμε σε ένα πολυκοπτικό τα καρύδια και τα φυστίκια και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς.
- 6.Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- 7.Ψιλικόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
- 8.Στην συνέχεια ξάνουμε το κανταΐφι.
- 9.Το χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη.
- 10.Καλύπτουμε τα δύο μέρη με μια πετσέτα την οποία ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω για να μην ξεραθεί το κανταΐφι.
- 11.Το ένα μέρος που κρατήσαμε το χωρίζουμε σε εφτά ίσα μέρη.
- 12.Τα απλώνουμε στον πάγκο σε σχήμα φωλιάς, τα βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μια κουταλιά από την γέμιση και τυλίγουμε ρολό.
- 13.Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί φροντίζοντας να αφήνουμε ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών.
- 14.Πασπαλίζουμε με βούτυρο το κάθε κομμάτι.
- 15.Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα άλλα δύο μέρη που έχουμε στην άκρη.
- 16.Ψήνουμε στον φούρνο για μιάμιση ώρα.
- 17.Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.
- 18.Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με μία ώρα για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
- 19.Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό της αρεσκείας μας.
Κανταΐφι με λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή