×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Καραμελωμένα νεκταρίνια με παγωμένο γιαούρτι με τζίντζερ και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και σως καραμέλας


Καραμελωμένα νεκταρίνια με παγωμένο γιαούρτι με τζίντζερ και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και σως καραμέλας
Καραμελωμένα νεκταρίνια με παγωμένο γιαούρτι με τζίντζερ και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και σως καραμέλας
8
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Καραμελωμένα νεκταρίνια με παγωμένο γιαούρτι με τζίντζερ και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και σως καραμέλας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 8 νεκταρίνια (κατά προτίμηση πολύ ώριμα)
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • Για το παγωμένο γιαούρτι
  • 400 γρ. γιαούρτι με όλα τα λιπαρά ή γιαούρτι καρύδας
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 80 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη ή βιολογικό νέκταρ σε σκόνη από εκχύλισμα ανθού του φοίνικα palmyra
  • 100 γρ. καραμελωμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
  • ¼ κ.γ. κόμμι γκουάρ
  • Για την σως καραμέλας
  • 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 200 ml γάλα καρύδας από κονσέρβα
  • ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)
Μέθοδος
  • 1.Για τη σως καραμέλας: Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε διαρκώς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • 2.Όταν έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Το χρώμα της είναι πιο σκούρο σε σχέση με την κλασική σως καραμέλας λόγω της ζάχαρης καρύδας.
  • 3.Τοποθετούμε τη σως καραμέλας σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
  • 4.Για το παγωμένο γιαούρτι: Το φρέσκο τζίντζερ περιέχει ένα ένζυμο το οποίο λειτουργεί όπως η πυτιά όταν προστεθεί στο γάλα ή σε αυτή την περίπτωση στο γιαούρτι και το “κόβει”. Στην Κίνα αυτή η ιδιότητα του τζίντζερ χρησιμοποιείται για να φτιάξουν πουτίγκα από γάλα με χυμό από τζίντζερ και ζάχαρη. Για να απενεργοποιηθεί το ένζυμο πρέπει να μαγειρέψουμε το τζίντζερ.
  • 5.Τοποθετούμε τον κάδο την παγωτομηχανής στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ.
  • 6.Κόβουμε την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ σε μικρά κομματάκια και τοποθετούμε σε ένα κεραμικό ή γυάλινο μπωλ. Το τοποθετούμε πάνω από κατσαρολάκι με νερό που έχει βράσει. Ανακατεύουμε κάθε λίγο να για τη βοηθήσουμε να λιώσει πιο εύκολα. Όταν λιώσει την αφήνουμε στην άκρη για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 7.Αποφλοιώνουμε το τζίντζερ. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού όπως θα χρησιμοποιούσαμε ένα μαχαίρι και να “ξύσουμε” τη φλούδα.
  • 8.4. Αν έχουμε τρίφτη microplane τρίβουμε το τζίντζερ για να σπάσουν οι ίνες. Διαφορετικά το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, το βάζουμε σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το νερό για το σιρόπι και χτυπάμε καλά.
  • 9.Προσθέτουμε το τζίντζερ με το νερό και τη ζάχαρη της επιλογής μας σε ένα μικρό κατσαρολάκι και θερμαίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για να λιώσει ή ζάχαρη.
  • 10.Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
  • 11.Σουρώνουμε από λεπτό σουρωτήρι σε ένα μεταλλικό κατά προτίμηση μπωλ και τοποθετούμε πάνω από νερό με πάγο για να κρυώσει καλά.
  • 12.Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι στο κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • 13.Προσθέτουμε στο μείγμα την λιωμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και το κόμμι γκουάρ και ανακατεύουμε καλά. Το κόμμι γκουάρ βελτιώνει την υφή του παγωτού μας. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε corn flour (10 γρ. σε 2 κ.σ. κρύο νερό, και το προσθέτουμε στο στραγγισμένο σιρόπι τζίντζερ. Θα πρέπει όμως να το ξαναβράσουμε για 1-2 λεπτά και μετά να το κρυώσουμε.)
  • 14.Σουρώνουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Όσο περισσότερο μείνει το μείγμα στο ψυγείο τόσο καλύτερη υφή θα έχει.
  • 15.Τοποθετούμε στην παγωτομηχανή και την βάζουμε σε λειτουργία. Η διαδικασία θα πάρει περίπου μισή ώρα και το μείγμα θα είναι ακόμη “μαλακό”.
  • 16.Προαιρετικά ψιλοκόβουμε το ζαχαρωμένο τζίντζερ και ανακατεύουμε με το παγωτό. Μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως ή αν το θέλουμε πιο σκληρό το τοποθετούμε σε δοχείο στην κατάψυξη.
  • 17.Για τα νεκταρίνια: Ζεσταίνουμε καλά την γκριλιέρα.
  • 18.Κόβουμε τα νεκταρίνια στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη της αρεσκείας μας.
  • 19.Λαδώνουμε ελαφρά την γκριλιέρα με λίγο λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο και τοποθετούμε επάνω τα νεκταρίνια για 3-4 λεπτά. Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά.
  • 20.Σερβίρουμε σε μπωλ με το παγωμένο γιαούρτι και περιχύνουμε με την σως καραμέλας.
  • 21.Αν θέλουμε το παγωμένο γιαούρτι πιο γλυκό μπορούμε να προσθέσουμε στο γιαούρτι 50 γρ. μέλι.
  • 22.Το βιολογικό νέκταρ σε σκόνη από εκχύλισμα ανθού του φοίνικα palmyra είναι ένα γλυκαντικό προϊόν πλούσιο στο σύμπλεγμα βιταμινών Β, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και καραμελένια γεύση.
Καραμελωμένα νεκταρίνια με παγωμένο γιαούρτι με τζίντζερ και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και σως καραμέλας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta