×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Καραμελωμένο ποπκόρν με λευκή σοκολάτα


Καραμελωμένο ποπκόρν με λευκή σοκολάτα
Καραμελωμένο ποπκόρν με λευκή σοκολάτα
2-4 άτομα
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 8 Φεβρουαρίου, 2021

Καραμελωμένο ποπκόρν με λευκή σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Ένα εύκολο σνακ που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Εναλλακτικά, μπορείτε να το φτιάξετε με σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη και να το εμπλουτίσετε με σπασμένα γκοφρετάκια ΙΟΝ pocket pie.

Συστατικά
  • 50-60 γρ σπόροι καλαμποκιού
  • λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 130 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 160 γρ ζάχαρη καστανή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κτγ μαγειρική σόδα
  • 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ίσα-ίσα ώστε να καλυφθεί ο πάτος με μια λεπτή στρώση.
  2. Ρίχνουμε μέσα τους σπόρους καλαμποκιού και ζεσταίνουμε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
  3. Περιμένουμε για αρκετά λεπτά, ώσπου να αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι. Σιγά-σιγά θα σκάνε πιο αραιά, και μόλις σταματήσουν να σκάνε, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το ποπκόρν σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
  5. Όταν το μείγμα μας καραμελώσει, ρίχνουμε μέσα τη σόδα και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα φουσκώσει ελαφρώς και μόλις κατακάτσει, σε λίγα δευτερόλεπτα, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο ποπκόρν και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, ώστε να καλυφθεί παντού.
  7. Μεταφέρουμε το ποπκόρν στο ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και το απλώνουμε καλά.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 120 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι η καραμέλα να ξεραθεί και το ποπκόρν να γίνει τραγανό.
  9. Βγάζουμε το ποπκόρν από τη φωτιά και όταν κρυώσει το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια.
  10. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και με ένα μικρό κορνέ ή ένα κουτάλι περιχύνουμε το ποπκόρν.
  11. Μόλις η σοκολάτα στερεοποιηθεί, σερβίρουμε.
  12. Φυλάμε το ποπκόρν μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 4-5 μέρες.
Καραμελωμένο ποπκόρν με λευκή σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta