Καραμελωμένο ποπκόρν με λευκή σοκολάτα

2-4 άτομα
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Μπάρες & σνακ
Συστατικά : σπόροι καλαμποκιού, αλάτι, βούτυρο, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, καφέ ζάχαρη, μαγειρική σόδα
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
8 Φεβρουαρίου, 2021
Καραμελωμένο ποπκόρν με λευκή σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Ένα εύκολο σνακ που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Εναλλακτικά, μπορείτε να το φτιάξετε με σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη και να το εμπλουτίσετε με σπασμένα γκοφρετάκια ΙΟΝ pocket pie.
Συστατικά
- 50-60 γρ σπόροι καλαμποκιού
- λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 130 γρ βούτυρο ανάλατο
- 160 γρ ζάχαρη καστανή
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κτγ μαγειρική σόδα
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ίσα-ίσα ώστε να καλυφθεί ο πάτος με μια λεπτή στρώση.
- Ρίχνουμε μέσα τους σπόρους καλαμποκιού και ζεσταίνουμε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
- Περιμένουμε για αρκετά λεπτά, ώσπου να αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι. Σιγά-σιγά θα σκάνε πιο αραιά, και μόλις σταματήσουν να σκάνε, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το ποπκόρν σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
- Όταν το μείγμα μας καραμελώσει, ρίχνουμε μέσα τη σόδα και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα φουσκώσει ελαφρώς και μόλις κατακάτσει, σε λίγα δευτερόλεπτα, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο ποπκόρν και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, ώστε να καλυφθεί παντού.
- Μεταφέρουμε το ποπκόρν στο ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και το απλώνουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 120 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι η καραμέλα να ξεραθεί και το ποπκόρν να γίνει τραγανό.
- Βγάζουμε το ποπκόρν από τη φωτιά και όταν κρυώσει το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και με ένα μικρό κορνέ ή ένα κουτάλι περιχύνουμε το ποπκόρν.
- Μόλις η σοκολάτα στερεοποιηθεί, σερβίρουμε.
- Φυλάμε το ποπκόρν μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 4-5 μέρες.
Καραμελωμένο ποπκόρν με λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή