Καρύδες με Λευκή Σοκολάτα

30-35
35'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Κεράσματα
Συστατικά : αλάτι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, ζαχαρούχο γάλα, ινδοκάρυδο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κερασάκια γλασέ, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Καρύδες με Λευκή Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 150 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 4 αβγά
- 200 gr. ζαχαρούχο γάλα
- 300 gr. ινδοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Ελάχιστο αλάτι
- Κερασάκια γλασέ
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.
- 2.Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
- 3.Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και τέλος προσθέτουμε την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα μερικά λεπτά ακόμη.
- 4.Χτυπάμε τους κρόκους με το ζαχαρούχο και το εκχύλισμα βανίλιας, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
- 5.Τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- 6.Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο και κατόπιν πλάθουμε στρογγυλές καρύδες, παίρνοντας ζύμη με ένα κουτάλι.
- 7.Αραδιάζουμε τις καρύδες σε έναν δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε σε κάθε καρύδα μισό κερασάκι γλασέ.
- 8.Ψήνουμε στους 175 C για 15 περίπου λεπτά, στις αντιστάσεις, ελέγχοντας συχνά να μην αρπάξουν χρώμα.
- 9.Αφήνουμε τις καρύδες να κρυώσουν σε σχάρα.
- 10.Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί και χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι για να περιχύσουμε τις καρύδες, όσο η σοκολάτα είναι ρευστή.
- 11.Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα, τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων ώστε να παραμείνουν οι καρύδες μαλακές και φρέσκες.
- 12.Tips: – Αν θέλουμε προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. – Αν δεν έχουμε εκχύλισμα βανίλιας χρησιμοποιούμε φυσική βανίλια ή βανιλλίνη.
Καρύδες με Λευκή Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή